SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ADAYLARINA UYARI!

Sözlü sınav ile sözleşmeli öğretmenliği başvuracak olanlartercih ettikleri okulları iyi araştırmalıdırlar. Aksi halde işsiz kalabilirler. Şöyle örnek verelim: M branşında tercih yaptınız.

 Okula sözleşmeli atandınız.  17 Ekim'de normlar güncellendi ve okulda sizin branşınızda norm (yani okulun 5 öğretmen normu varken 4'e) düştü.

 Bu durumda yönetmelik maddesi devreye giriyor. Madde şöyle: "İhtiyaç fazlası sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmeleri MADDE 18 - (1) Eğitim kurumu ve/veya bölüm kapanması, program değişikliği, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla bazı derslerin kaldırılması veya istihdam alanının daralması gibi nedenlerle öğretmen fazlalığı oluşması halinde, öncelikle sözleşmeli öğretmenler ihtiyaç fazlası öğretmen olarak değerlendirilir. 

(2) İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler, istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atamaya esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarına uygun eğitim kurumlarına valiliklerce atanır. 

Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri, görev yaptıkları il içinde alanında ihtiyaç olmaması ya da öğretmenlerin bu fıkraya göre yapılması öngörülen görev yeri değişikliğini kabul etmemeleri halinde sona erer." Son cümle önemli; - İl içinde alanınızda boş kadro yoksa,  -

 Ya da boş kadroyu kabul etmezseniz Sözleşmeniz sona eriyor. Özellikle meslek dersi öğretmenlerinin çok dikkatli olmaları gerekiyor. Lütfen tercih ettiğiniz okulla irtibat kurunuz. 

Özellikle de gelecek 4 yılı garanti altına almak önemli. 

MEB'e uyarı: Yönetmeliğin bu maddesi değiştirilmelidir. Bu durumdaki öğretmenler sadece il içine değil il dışında bulunan boş kadrolar nezdinde de değerlendirilmelidirler. Maksut Balmuk

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum