1.500’er lira ödenmesi için yasa teklifi hazırladı!

1.500’er lira ödenmesi için yasa teklifi hazırladı!

1.500’er lira ödenmesi için yasa teklifi hazırladı!

AK Parti 18 maddeden oluşan yeni bir yasa teklifi hazırladı. Hazırlanan teklifler arasında, yiyecek ve içecek hizmet sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların nisan ve mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin İşsizlik Fonu’ndan karşılanması ve yine bu sektörde çalışıp nisan ve mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara 1.500’er lira ödeme yapılması var… İşte, yeni ekonomi paketi olarak sunun yeni yasa teklifi ayrıntıları…

AK Parti milletvekilleri ekonomik düzenlemeler içeren yeni kanun teklifini TBMM başkanlığına sundu.

Tteklifte kurumlar vergisi oranının 2021 yılı kurum kazançları için yüzde 25, 2022 yılı kurum kazançları için ise yüzde 23 oranında uygulanması öngörüldü.


 
Bunun yanında teklifte yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların nisan ve mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin İşsizlik Fonu’ndan karşılanması ve yine bu sektörde çalışıp nisan ve mayıs aylarında aylıksız izne ayrılanlara 1.500 lira ödeme yapılması yer aldı.

Teklif Hastalık ve analık sigortasından ödenecek geçici iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazancın hesabında, iş göremezliğin başladığı tarihten önceki 12 ayın dikkate alınmasına yönelik düzenleme yapılmasını da içerdi.

Gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına yönelik düzenleme de yer aldı
Teklifte artırma sonucunda kendisine ihale edilen malı almaktan vazgeçen kişilerin ödemeleri gereeken yıllık yüzde 5 oranındaki faiz yerine tecil faizi oranında faiz alınmasına yönelik düzenleme de yer alıyor.


 
Gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına olanak tanıyan düzenlemenin yanı sıra TMSF’ye devredilen mevduat, katılım fonu ve alacakların Anayasa’da düzenlenen mülkiyet hakkının korunması ilkesi gereği, talebi durumunda hak sahibine ödenmesine yönelik değişiklikler de teklifte yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.