1 Aralık 2020 de

1 Aralık 2020 de

DİKKAT! HERKESİ İLGİLENDİRİYOR.. 1 ARALIK 2020'DE KURTULUYORUZ..

 Aralık 2020 itibariyle istenmeyen mesajlar artık son bulacak!
Telefon kullanan herkesi ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Türkiye’de milyonlarca vatandaş cep telefonlarına onayları olmadan gönderilen Ticari mesajlardan şikayet ediyor. Bu nedenle Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tarafından başlatılan çalışmalar sonrası 1 Aralık tarihinden itibaren artık telefonlara istenmeyen mesajlar gelmeyecek. Firmaların telefonlara mesaj gönderebilmeleri için ise vatandaşın onayı gerekecek

Milyonlarca vatandaşın cep telefonuna ticari mesajlar geliyor. Firmalar tarafından kullanıcının onayı alınmadan gönderilen mesajlar ile ilgili olarak 500 binin üzerinde vatandaş şikayette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı İleti Yönetim Sistemi çalışmalarına başladı. Çalışma ile birlikte 1 Aralık tarihinden itibaren vatandaşların telefonlarına istemedikleri mesajlar gelmeyecek.


Konu hakkında konuşan İleti Yönetim Sistemi A.Ş Genel Müdürü Dr. Tolga Tüfekçi, Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında İleti Yönetim Sistemi’ni (İYS)kurma ve kurdurma yetkisine sahip olan Ticaret Bakanlığı’nın, bu doğrultuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) yetkilendirdiğini ifade ederek, İYS A.Ş’nin TOBB’un eğitim vakfı olan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim Vakfı’nın (TOBEV) yüzde 100 bağlı ortaklığı olarak İYS’nin bilişim altyapısının geliştirilmesi ve işletilmesi faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu dile getirdi.


 
İYS yönetmeliği 4 Ocak’ta yayımlandı
Vatandaşın onayı olmadan gönderilen ticari mesajlarda şikayetlerin 500 bini aşması üzerine Ticaret Bakanlığı tarafından çalışmalara başlandığını anımsatan Tüfekçi, 4 Ocak tarihinde yayımlanan yönetmelikle birlikte hayatımıza giren İYS 1 Aralık itibarıyla uygulamaya gireceğini ve 1 Aralık itibarıyla istenmeyen mesajların son bulacağını söyledi.


Vatandaş dilerse onay verecek
Yeni dönemle birlikte sistem üzerinde onayı bulunmayan vatandaşlara ticari elektronik iletinin gönderilemeyeceğini ifade eden Tüfekçi, “Ticari elektronik ileti gönderimi yapan tüm firmalar kaydolacağı ve sahip olduğu onayları sürekli güncel tutacağı bu sistemle vatandaşlar ticari ileti izinlerine tek noktadan ve kolaylıkla erişebilecek. Mesaj almak istemediklerini kapatırken diğer taraftan dilerse kampanyalarından haberdar olması istediği markalara da onay verebilecek.” ifadelerini kullandı.

Tüfekçi, vatandaşların, onaylarını İYS üzerinden iptal edebileceği gibi firmaların gönderim yaptığı iletişim kanalı bazında (mesaj, arama, e-posta) tercihlerini belirleyebileceğine işaret ederek, vatandaşın markadan e-posta bildirimlerini almaya devam ederken mesaj ve arama kanalı için onayını iptal edebileceğini aktardı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.