1 Milyon Taşeron ve Kamu işçisine Ek Zam Yok!

1 Milyon Taşeron ve Kamu işçisine Ek Zam Yok!

Türkiş'e bağlı sendikaların yaptıkları açıklamalara göre Ek Zam, Kamu Çerçeve Protokolü'ne kadar olmayacak.

Bilgilendirme
Türkiş'e bağlı sendikaların yaptıkları açıklamalara göre Ek Zam, Kamu Çerçeve Protokolü'ne kadar olmayacak.
Kamu Çerçeve Protokolü 1 Ocak 2023 itibariyle geçerli olacaktır ama belirlenecek olan zamlar, kurumlarda yapılan sözleşmelere göre farklı tarihte uygulanmaktadır.
Örnek,
2021 Kamu Çerçeve Protokolüne göre %12 ilk 6 ay zammı, Sağlık Bakanlığı'nda 1 Ocak 2021 itibariyle uygulanırken, Adalet Bakanlığı'nda 1 Mart 2021 tarihi itibariyle uygulanmıştır. 
Aile Bakanlığı 17 işkolunda 1 Kasım 2021 tarihinde uygulanmıştır.
2023 Kamu Çerçeve Protokolüne göre çıkacak olan zamlar Sağlık Bakanlığı'nda 1 Ocak 2023 itibariyle uygulanacakken,  Aile Bakanlığı 17 işkolunda 1 Kasım 2023 tarihi itibariyle uygulanacaktır.
Bu iki kurum basit bir örnektir. 
Yani Kamu Çerçeve Protokolü'ndeki ilk 6 ay zammı, her kurumda 1 Ocak 2023 itibariyle olmayacak.. 
Kimi kurumda Ocak'ta kiminde Şubat'ta kiminde Mart'ta kiminde Mayıs'ta vs..
Bu sebeble Ek Zam alınması halinde, 1 Ocak 2022'de verilen %2,5 Ek Zam gibi, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren istisnasız tüm kurumlara uygulanması gerekir. 
Özetle olması gereken;
1 Ocak 2023 itibariyle tüm kurumlara memurlara verilen %13,52 Ek Zam,
Sonra kurumlardaki zam tarihlerine göre seyyanen+ilk 6 ay.. ikinci 6 ay vs.. olmalı.
Ayrıca zamlardan önce Ek Madde koyulup, her yıl için taban ücret belirlenmeli ki (Asgari Ücretin ...%fazlası yevmiye şeklinde) kimse Asgari yevmiye ile çalışmasın. 
Son olarak, 12 Ocak'ta planlanan Türkiş Koordinasyon Kurulu 17 Ocak'ta toplanacaktır.
İnşallah bu durumun farkındadırlar..

Çağlar DURMAZ

ÖNEMLİ KONUYLA İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDADIR

işte TÜRK İŞ E BAĞLI İKİ SENDİKANIN AÇIKLAMASI

DUYURU!
18. İŞKOLUNDA ÇALIŞAN KAMU İŞÇİLERİ ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE 
KAMU ÇERÇEVE TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ, SİZLERİN TALEPLERİNİZ VE MÜCADELEMİZLE BAŞARIYLA SONUÇLANACAKTIR BUNDAN HİÇ BİR ŞÜPHENİZ OLMASIN!
18. İşkolunda Kamuda çalışan çok değerli emekçi kardeşlerimiz, üyelerimiz;
Bilindiği üzere 03/01/2023 tarihinde, memur ve emeklilere 01.01.2023 tarihinde uygulanacak zam oranını yüzde 25 olarak açıklanmıştı. Bugün yapılan açıklamayla bu oran %30 olarak güncellenmiştir.
Daha önce sizlere duyurduğumuz üzere 2023 yılında Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri için hazırlık çalışmalarına başlamıştık. Bu çalışmalarımızda sizlerden gelen talep ve istekleri uygulamak üzere Konfederasyonumuz ile ortak bir çalışma yürütmek adına hazırlıklarımızı tamamladık.
Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ öncülüğünde belirlenmiş olan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, 17/01/2023 tarihinde bir araya gelecek ve kamu kesiminde 2023 yılında bağıtlanacak toplu iş sözleşmeleriyle ilgili olarak çalışmalara başlayacaktır. Genel Başkanımız Sn. Cemail Bakındı bu kurula sendikamız ve 18. İşkolundaki tüm kamu işçileri adına bizzat katılacaktır.
Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ bu toplantıdan sonra Komisyon tarafından oluşturulacak sözleşme taslağını en kısa sürede Hükümete iletecek ve toplu sözleşmenin bir an önce sonuçlanması için gereken adımları atacaktır.
Bilindiği üzere Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolleri daha önce de olduğu gibi taban ücret, refah payı ve enflasyonun üzerinde bir ücret zammı ile başlar. Bugüne kadar her sözleşmede mutlaka refah payı alınmıştır. Sonrasında anlaşılan mali sosyal tüm haklar 01 Ocak itibariyle imza tarihine kadar olan kısım toplu olarak alınmıştır ve hak kaybı yaşanmamıştır.
Bu yıl imzalanacak olan bu protokolde bu çerçevede ele alınacak ve sizlerin desteği ve bizim çabamızla başarı ile sonuçlanması için bütün mücadelemizi tüm sendikalarımızla omuzomuza sürdüreceğiz.
Dün olduğu gibi bugünde sizleri mağdur etmeyecek herkesin makul göreceği zam oranları için mücadele edeceğiz ve tüm üyelerimizin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmeleri için gereken ÜCRET ARTIŞI, SOSYAL HAKLARDA İYİLEŞTİRME ve REFAH PAYINI mutlaka sağlayacağız. Bunun dışında sizlerle oluşturduğumuz taleplerimizin de en iyi noktada olması için masada sizler için gerekli mücadeleyi vereceğiz. Buna olan inancımız ve bizlere desteğini esirgemeyen ve her zaman sendikasına yani kendi geleceğine sahip çıkan tüm üyelerimizin bu süreçte de destek olacağına güvenimiz tamdır.  
Saygılarımızla.

TOLEYİS SENDİKASI
YÖNETİM  KURULU

DİĞER SENDİKA KOP İŞ AÇIKLAMASI

KAMUDA ÇALIŞAN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE 

KAMU KESİMİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ, ÜYELERİMİZİN BEKLENTİLERİ DOĞRULTUSUNDA BAŞARIYLA SONUÇLANACAKTIR

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan Değerli Üyelerimiz,

Hepimizin çok yakından takip ettiği üzere, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 03/01/2023 tarihinde, memur ve emeklilere 01.01.2023 tarihinde uygulanacak zam oranını yüzde 25 olarak açıklamıştı. Bugün yapılan grup toplantısındaki açıklamayla oranı yüzde 30’a çıkartmıştır.

Değerli üyelerimiz,

2023 yılında bağıtlanacak Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri için hazırlık çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ öncülüğünde belirlenmiş olan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu, 17/01/2023 tarihinde bir araya gelecek ve kamu kesiminde 2023 yılında bağıtlanacak toplu iş sözleşmeleriyle ilgili olarak çalışmalara başlayacaktır. Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ bu toplantıdan sonra Komisyon tarafından oluşturulacak sözleşme taslağını en kısa sürede Hükümete iletecek ve toplu sözleşmenin bir an önce sonuçlanması için gereken adımları atacaktır.

Değerli üyelerimiz,

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolleri bir taban ücret düzenlemesi, refah payı uygulaması ve enflasyonun üzerinde bir ücret zammı ile başlamaktadır. Geçmiş yıllardaki protokollerin tamamı bu şekilde olmuştur. Yapılan her sözleşmede mutlaka bir refah payı alınmıştır.

Bu düzenlemeler yürürlük başlangıç tarihlerine göre tüm toplu iş sözleşmeleri için geçerli olacaktır.

2023 yılında imzalanacak protokolde bu çerçevede ele alınacak ve sizlerin desteği ve bizim çabamızla başarı ile sonuçlanacaktır.

Üyelerimizi mağdur etmeyecek zam oranları için mücadele edeceğiz ve tüm üyelerimizin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmeleri için gereken ücret artışı ve refah payını mutlaka sağlayacağız. Buna olan inancımız tamdır, sizlerin de inanmasını ve bize güvenmesini istiyoruz. Saygılarımızla.

KOOP-İŞ SENDİKASI

YÖNETİM  KURULU

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.