1 yıl ödemesiz 3 yıllık faizsiz kredi verecek!

1 yıl ödemesiz 3 yıllık faizsiz kredi verecek!

Devlet vatandaşlara 1 yıl ödemesiz 3 yıllık faizsiz kredi verecek!

Artvin, Rize ve Düzce’de selden etkilenen esnafa ‘acil destek kredisi verileceği bildirildi. 1 yıl ödemesiz 3 yıllık faizsiz kredi ile ilgili açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “KOSGEB vasıtasıyla bu işletmelere ilk yılı geri ödemesiz 3 yıllık, tamamen faizsiz Acil Destek Kredisi vereceğiz. .” ifadelerini kullandı.

Artvin, Rize ve Düzce’de selden etkilenen esnafa kredi verileceği öğrenildi. Salgın döneminde vatandaşlara yapılan destekleri örnek gösteren Bakan Varank, 3 ilde KOSGEB vasıtasıyla bu işletmelere ilk yılı geri ödemesiz 3 yıllık, tamamen faizsiz Acil Destek Kredisi verileceğini söyledi.

Bakan Varank konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Geçen hafta Karadeniz Bölgesi’nde bir sel felaketi yaşadık. Bu süreçte tüm kurumlarımız üzerine düşeni en iyi biçimde yaparak vatandaşlarımıza destek oldular. Bakanlık olarak bu konu ile ilgili atacağımız adımı buradan paylaşmak isterim. Biz de bu 3 ilimizde selden etkilenen esnafımıza ve işletmelerimize destek olacağız. KOSGEB vasıtasıyla bu işletmelere ilk yılı geri ödemesiz 3 yıllık, tamamen faizsiz Acil Destek Kredisi vereceğiz. Teminat sıkıntısı çeken işletmelerimiz için Kredi Garanti Fonu devrede olacak. Devletimiz tüm imkanlarıyla sel ve yangın felaketlerinden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek.”.

Türkiye’de aşılama ile ilgili de değerlenmede bulunan Bakan Varank, “VLP temelli yerli aşı adayımızda vatandaşlarımızın fedakarlığıyla büyük bir aşama kaydettik. Bu aşının bilhassa yeni varyantlar karşısında önemli bir direnç sağlayacağını öngörüyoruz. Yakın bir zamanda bu aşımızda da Faz-3 çalışmalarına başlayacağımızı umuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.