100 Bin Taşeron İşçinin Sorunu Çözülmeli

100 Bin Taşeron İşçinin Sorunu Çözülmeli

100 Bin Taşeron İşçinin Sorunu Çözülmeli

100 bin taşeronun kadro sorunu çözülmedi

Kılıçdaroğlu, beraberindeki bazı genel başkan yardımcıları ve milletvekilleriyle Hak-İş Konfederasyonu'nu ziyaret ederek, Genel Başkan Mahmut Arslan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

TÜRKİYE'NİN BU AYIPTAN KURTULMASI GEREKİR

Hala binlerce işçinin taşeron olarak çalıştığını ve bunların tamamen kadroya alınması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bu ayıptan kurtulması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Herkesin işi, aşı, hak arama talepleri teslim edilmelidir." dedi.


 
KİT'LERDEKİ TAŞERON SORUNU
Taşeron konusunda önemli bir başarı sağladıklarını ve 1 milyona yakın kişinin kadro sorununun çözüldüğünü kaydeden Arslan ancak hala KİT'lerdeki 80-100 bin arasındaki çalışanın kadro sorununun çözülmediğini bildirdi.

ÇAĞRIDA BULUNDU

Mahmut Arslan, Ekonomik ve Sosyal Konsey'in bir an evvel toplanarak, ekonomideki durumun konuşulması gerekliliğine vurgu yaparak, işverenlere de bir çağrıda bulundu.

Arslan, "AK Parti iktidarı döneminde bugüne kadar gerçekten işverenlerimiz için çok sayıda düzenleme yapıldı. Teşvikler verildi, kaynaklar verildi, son krizi de bahane ederek, işverenlerin konkordato ilan ederek, işçilerin taleplerinden, işçilerin istihdamlarından kurtulma noktasında ciddi şikayetler geliyor. Samimi, iyi niyetli, gerçekten istihdamı koruyan, konkordato ilan etmek zorunda kalan, ödemelerini yapamayan işverenler için bir şey söylemiyorum.

CİDDİ YARALAR AÇILMASINA SEBEBİYET VERİR

Devletimiz bunlara katkı sağlasın ama bunları istismar eden çok sayıda firmanın konkordato ilan ederek, hem işçilerin taleplerinden hem işçilerden kurtulmak hem de ücretlerini yeniden masaya yatırmak gibi beklentiler içinde olanlar var, bunlardan vazgeçilsin. Bunlar Türkiye'nin geleceğinde ciddi yaralar açılmasına sebebiyet verirler. Bu dönemlerde işverenlerin daha sağduyulu davranmaları gerekiyor, çalışanları ekmeğinden, aşından etmek gibi bir yaklaşımı asla kabul etmiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum