15 GÜNDE KIPKIRMIZI oldu

15 GÜNDE KIPKIRMIZI oldu

15 GÜNDE KENT KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayısının en çok arttığı şehirlerde saydığı Eskişehir'de Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması kırmızı alarm veriyor. Son 15 günde kentin tamamı uygulamya bakıldığında ‘yüksek risk’ anlamında gelen ‘kırmızı’ renge boyandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabı Twitter’dan İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Adıyaman ve Aydın’ı değerlendirerek uyarılarda bulunmuştu.

TEDBİRLERE UYULMAMASI ENDİŞE YARATTI
İstanbul başta olmak üzere, 7 il ve ülke genelinde vaka artışı görüldüğünü ifade etti. Koca, “Maskenin önemi arttı. Kurallara uyalım” mesajı verdi. Bakan Koca’nın koronavirüs vakalarının artış gösterdiği iller arasında gösterdiği Eskişehir’de, tedbirlere uyulmaması endişe yarattı.

Mart ayından bu yana 200 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği Eskişehir’de, 5 bin 200 pozitif vakanın ise evlerinde tedavi gördüğü ifade edildi. Koronavirüs tedavisi sağlayan Yunus Emre Devlet, Şehir Hastanesi ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinin pandemi servislerinde ise yaklaşık 550 kişinin tedavisi ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.