1995 ve 2004'de sigorta girişi olanlar dikkat.

1995 ve 2004'de sigorta girişi olanlar dikkat.

1995 ve 2004'de sigorta girişi olanlar dikkat. Yılınıza hemen b'akın!

Türkiye’de prim günü dolan herkes emekli olmanın hayalini kuruyor. Ancak emekli olabilmek için yaş şartının da sağlanması gerekiyor.

SGK tarihine göre farklılık gösteren emeklilik yaşı işe başlangıç tarihine göre belirleniyor. Ayrıca kadın-erkek çalışanların emeklilik tarihleri de farklılık gösteriyor. İşte erken emeklilik için gün araştırması yapanları yakından ilgilendiren emeklilik yaşı tablosu

Kadınlar da Emeklilik Yaşı Hesaplama
Emeklilik hayali kuranların karşılamaları gereken onlarca şart bulunuyor. Bu şartların yanı sıra kişinin cinsiyeti de emeklilik yaşının belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Kadın ve erkek çalışanların emeklilik yaşı fark ediyor.


Kadınların emeklilik yaşlarını hesaplayabilmeleri için aşağıdaki tabloyu incelemeleri gerekiyor. İşe giriş tarihi ve ilgili tarihteki emekli olma şartları büyük önem taşıyor.

Erkek çalışanlar için prim günü, işe giriş tarihi ve yaş şartının yanı sıra askerlik durumu da emekliliği belirleyen faktörler arasında yer alıyor.

Kadın çalışanlara kıyasla daha geç tarihlerde emekli olabilen erkekler için de 1 Mayıs 2008 tarihi büyük önem arz ediyor.

 
İşe Giriş Tarihi Sonradan Değiştirilebilir Hem kadınlar hem de erkekler ilk SGK’lı oldukları günü değiştirme hakkına sahiplerdir.

Erkekler için bu durumda askerlik durumu oldukça önem taşımaktadır. İşe giriş tarihinden önce askerliğini tamamlayan erkekler SGK’lı oldukları tarihi değiştirebilir.

Kadınlar içinse bu durum anne oldukları tarihe göre değişim gösterebilir. İşe giriş tarihinden önce anne olan kadınlar SGK’lı oldukları tarihte değişiklik talep edebilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum