2. Doz aşı olacaklar DİKKAT edelim

2. Doz aşı olacaklar DİKKAT edelim

2. Doz aşı olacaklar DİKKAT edelim

Koronavirüsle mücadele kapsamında ülkemizde Biontech ve Sinovac aşıları uygulanmaya devam ediyor. Biontech aşısının ilk dozuna göre 2. dozunda yan etkinin daha fazla hissedildiği görüldü. 2. doz Biontech aşısı olanlar ve yan etkisini hisseden vatandaşlar, etkinin kaç gün süreceğini de merak ediyor. Birçok kişide özellikle baş ağrısı, yüksek ateş, kas ve kol ağrısı gibi belirtiler görülüyor. Uzmanlar, 2. dozlarda yan etkilerin 1. doza göre daha fazla görülmesini normal olduğunu söylüyor.

ABD’de yapılan yeni bir araştırmada da özellikle mRNA aşılarında ikinci dozdan sonra yan etkilerin daha yoğun hissedildiği belirlendi.

2. DOZ BİONTECH YAN ETKİLERİ NELER?
Pfizer-BioNTech aşısını yaptıran kişiler özellikle ikinci dozdan sonra yüksek ateş, halsizlik, baş ve kas ağrısı, mide bulantısı ve titreme gibi şikayetlerde bulunuyor.

KORONAVİRÜS AŞILARI YAN ETKİLERİ
Sağlık Bakanlığı Covid-19 aşının yan etkilerini resmi internet adresinden paylaştı. Bugüne kadar koronavirüs aşılarına yönelik gerek yürütülen klinik çalışmalarda gerekse mevcut aşı uygulamalarında ciddi yan etkilere rastlanmamıştır. Aşılama sonrasında görülen yan etkiler sıklıkla hafiftir.

Bu yan etkiler yorgunluk, baş ağrısı, ateş, titreme, kas/eklem ağrısı, kusma, ishal, aşı uygulanan bölgede ağrı, kızarıklık, şişlik gibi hafif yan etkilerdir. Ancak nadir de olsa alerjik reaksiyonların olabileceği göz ardı edilmeden aşı uygulamasından sonra bir rahatsızlık hissedilmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması ve hekime yakın zamanda aşı olunduğu bilgisinin iletilmesi unutulmamalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum