20 ile çok kritik uyarı uyarı geldi! Saat verildi!

20 ile çok kritik uyarı uyarı geldi! Saat verildi!

20 ile çok kritik uyarı uyarı geldi! Saat verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde çok kritik bir uyarı yayımladı. Yayımlanan uyarıda özellikle 20 ilde beklenen yoğun kar yağışına ek olarak ülke genelinde yağışlı ve soğuk bir havanın etkili olacağı ifade edildi.

Beklenen hava durumu tahminleri az önce yayımlandı. Yayımlanan hava durumu tahminlerinde tüm Türkiye’nin soğuk hava dalgasının etkisi altında olacağının altı çizildi.

Genel Müdürlük tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada özellikle, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin edildiği belirtildi.


 


Yağışların, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun yağış alan kesimlerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta Karadeniz, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar, Kastamonu, Sinop ve Giresun çevrelerinde yoğun kar, Orta ve Doğu Akdeniz kıyıları ile Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiği için vatandaşların tedbirli olması gerektiği de gelen bilgiler arasında.

Aynı zamanda Marmara bölgesi ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunduğu duyuruldu.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ


 
Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalara ek olarak uyarıların peş peşe geldiğinin de altı çizildi. İşte Meteoroloji’nin yaptığı uyarılar ve detaylar:

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Kar yağışının İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta Karadeniz, Akdeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Giresun çevrelerinde yoğun şekilde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI; Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Doğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-80 km/sa), Batı Akdeniz’de yer yer kuvvetli fırtına (80-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


 
ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

KOLAY İŞ BULMAK İÇİN 4 ŞEY YAPIN!

  1. 1- 30 Bin Personel Alımını kaçırmamak için hemen buraya tıklayıp Türkiye'nin En iyi Youtube iş ilanları kanalına abone olup Bildirim zilini açın!
  2. 2- Türkiye'nin En iyi Cep uygulamasını indirin iş ilanlarını ücretsiz cebinize iletelim!
  3. TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞ İLANLARI TELEGRAM GRUBU. 1000 KİŞİ ANLIK YAZIŞIYOR HİÇBİR İŞ İLANINI KAÇIRMIYOR TIKLA SENDE ARAMIZA GEL
  4. FACEBOOKTA TÜRKİYENİN EN İYİ İŞ İLANLARI KPSS MEMUR ALIMLARI GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.