2012 POMEM Mağdurları Haklarını Arıyor

2012 POMEM Mağdurları Haklarını Arıyor

Sayın Başbakanım, seçim arifesinde KPSS A grubu için 30 yaşından gün almamak olan sınırı 35 yaşını doldurmamak olarak değiştirdiğinizi duyurarak

yani yaş sınırını toplamda 6 yaş öteleyerek birçok üniversite mezununa umut oldunuz.
Sayın Başbakanım acaba yapılan bu değişiklik POMEM’i de kapsamakta mıdır? Günlerdir her yere yazıyoruz fakat hiçbir kurumdan tek bir satırlık bir açıklama bile duyamıyoruz. Sayın Başbakanım bizler bu değişikliğin POMEM’de de uygulanmasını istiyoruz. Bu olmaz ise bir süre önce yapılan kanun değişikliğiyle ile polislerimizin emeklilik yaşının 52’den 55’e çıkarıldığını göz önüne alırsak yaş sınırının Astsubaylık alımlarındaki gibi 32 olarak belirlenmesini istiyoruz. Buna da olmaz denilirse yaş sınırının itfaiye alımlarındaki gibi 30 yaşını doldurmamak olarak değiştirilmesini istiyoruz. Eğer buna da olmaz denilirse en azından 1982 doğumluların arasında var olan adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz.1982 doğumlular arasındaki adaletsizliğin nedeni başvurulardaki 30 yaşından gün almamış olma şartıdır. Sayın Başbakanım biz bunun değiştirilmesi sizlerden istiyoruz. Örneğin mülakatların 10 Eylül 2011’de yapılacağını varsayarsak 10 Eylül 1982’de doğmuş birisi başvuru yapabilirken 9 Eylül 1982’de doğmuş birisi sırf bir gün önce doğduğu için yani 30 yaşından 1 gün aldığı için bu şansını yitirmiş oluyor. Sayın Başbakanım lütfen 1982 yılında doğmuş olanlar arasında adaletsizliğe yol açan bu durumun düzeltilmesi için bir talimat veriniz. Bizim sizlerden isteğimiz bu yaş meselesine köklü bir çözüm bulmanız. Eğer mümkün değilse en azından 30 yaşından gün almanın ay değil de aynı Milli Savunma Bakanlığının askere alımlarda yaptığı gibi yıl hesabına göre yapılmasıdır. Yani hangi ayda doğduğuna bakılmaksızın 1982 doğumluların tamamının 29 yaşında kabul edilmesidir. Bir diğer sıkıntımız ise başvurularda yer alan 28–29 yaşındakiler için olan askerlik yapmış olma şartıdır. Sayın Başbakanım çıkarmış olduğunuz 6109 sayılı kanunun ile artık polislerimize askerlik yapma zorunluluğu kaldırdınız. Bu kanundan hareketle başvurulardaki askerlik şartını kaldırmanız daha çok üniversite mezunu gencimize umut olacaktır.

Sayın Başbakanım bizler çoğunluğu atanamamış ve dershanelerde çalışan öğretmenlerden oluştuğumuz için, eğitim maratonuna ara verildiğinden dolayı içimizdeki birçok arkadaşımız POMEM’de bir değişiklik olmayacaksa ağustos ayında askere gitmeyi planlamaktadır. Bizlerin ağustosta askere gidebilmesi için evraklarımızı teslim etmemiz gereken son tarih 30 Haziran 2011’dir. Sayın Başbakanım lütfen İçişleri Bakanımız Sayın Osman Güneş’e ya da İçişleri Eski Bakanlarımız Sayın Beşir Atalay veya Sayın Abdülkadir Aksu’ya, yaş sınırının arttırılmasında büyük emeği geçtiğini düşündüğümüz Başbakan Yardımcılarımız Sayın Cemil Çiçek veya Sayın Bülent Arınç’a, Bakanlarımız Sayın Egemen Bağış veya Sayın Mehmet Şimşek’e bir talimat verinizde POMEM konusunda ay sonu olmadan yani evrakları teslim etmedeki son günümüz gelmeden kamuoyuna POMEM şartlarında bir değişikliğin olup olmayacağına dair bir açıklama yapsınlar. Çünkü bizlerin açtığı telefonlara, çektiği fakslara, Bimer’e ve Akim’e yazdığı yazılara hiçbir dönüş yapılmamaktadır. Eminiz ki yetkililerin bu sessizliğini sizin talimatınız bozacaktır.
Son olarak ise POMEM’deki yaş ve askerlikle ilgili sıkıntılarımıza makalelerinde yer veren değerli kalemlere teşekkür ederiz.
MEMURLARA HABER.COM


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.