2013 Şube Müdürlüğü Sınavı

2013 Şube Müdürlüğü Sınavı

Eğitim-Bir-Sen, Bakan Yardımcısı Erdem ile Eğitimin Önemli Başlıklarını Görüştü

Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Özer ve Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı, eğitim çalışanlarının sorunlarını Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile görüştü. Yapılan görüşmede Ahmet Özer, öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirmede karşılaştıkları sorunları dile getirerek, “Ocak ayında öğretmenler, başta sağlık özrü olmak üzere eş ve eğitim özrüne bağlı yer değiştirme hakkı verilmelidir. Geçen dönemde yaşanan mağduriyetler öğretmenlerin motivasyonunu bozdu” dedi.son.20121004011454.jpg

Bakanlığın norm fazlası gerekçelerle öğretmenlerin resen atamalarının yapılmamasını isteyen Özer, “Resen atama yapılması halinde yeni özür durumu oluşur. Aile bütünlüğü bozulur” şeklinde konuştu.

Şubat ayında en az 30 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini kaydeden Özer, Bakanlık yetkililerinin bu süreçte daha hassas davranmasını istedi.

Bağış konusuna da değinen Özer, bağış genelgesinin yöneticileri rahatsız ettiğini ifade ederek, okullara bütçe ayrılmadan böyle bir genelgenin yayınlanmasının yanlışlığına dikkat çekti. Öğretmen atama ve yer değiştirme ile yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliğine bağlı yaşanan sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğinin altını çizen Özer, sendikamızın bu konudaki görüş ve önerilerini sözlü ve yazılı olarak Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile paylaştı.

Ramazan Çakırcı ise, şube müdürlüğü görevlendirme sürecinin çok sağlıklı işletilemeyeceğini ifade ederek, “Eğitim kurumları yöneticileri, öğretmenler, şefler üç dört aylığına görevlendirme değil, atama istiyorlar. Bunun için geçici görevlendirme sürecini çok sağlıklı bulmuyoruz. Görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde gerekli değişiklikler yapılarak sınav süreci bir an önce başlatılmalıdır” diye konuştu.
Çakırcı, bununla ilgili olarak daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen önerilerin Erdem'e tekrar iletildiği görüşmede, genel idare hizmetleri sınıfı çalışanları için unvan değişikliği sınavının yapılmasını ve görevde yükselme sınav sürecinin de başlatılmasını talep etti.
Kariyer basamaklarında yükselme sürecinin de bir an önce tamamlanması gerektiğini kaydeden Çakırcı, yapılacak düzenlemede öğretmenlerin aleyhine olabilecek değişikliklerden kaçınılmasını istedi.
Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinde gerekli değişiklikleri yapacaklarını söyleyerek, şube müdürlüğü sınavını yapacaklarını kaydetti.
Kariyer basamaklarında yükselme başta olmak üzere öğretmen atama ve yer değiştirme, eğitim kurumları yönetici atama ve görevde yükselme gibi yönetmeliklerde gerekli düzenlemeleri yakın zamanda yapacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.