2015 yılı şartını taşıyan herkese

2015 yılı şartını taşıyan herkese

2015 yılı şartını taşıyan herkese tek seferlik 300 – 400 ve 600 TL ödenecek!

Devlet tarafından vatandaşlara çeşitli isimler altında destek ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Verilen desteklerden birisi de yeni çocuk sahibi olan aileleri ilgilendiriyor. Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL destek ödemesi veriliyor. Bunun için çocukların 2015 ve sonraki tarihlerde doğması gerekiyor.

300 TL ile 600 TL arasında verilen doğum yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerekli şartları taşıyan ailelere veriliyor. Başvurular devam ediyor. Yeni doğum yapan anneler ise destek detaylarını araştırmaya devam ediyor.

 
PTT aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere 300, 400 ve 600 TL ödemeler yapılıyor. Tek seferlik ve geri ödemesiz olarak verilen yardımlar ihtiyaç sahibi ailelere PTT üzerinden aktarılıyor. Başvuru yapan vatandaşlar belirli şartları taşımaları durumunda ödemelerden yararlanabiliyor.

600 TL’YE KADAR DESTEK
Ödemeler bireysel bazda ve tek seferlik olarak yapılıyor. Bu kapsamda ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü ile sonraki çocuklar için 600 TL olarak ödeme yapılıyor.

Ödemeyi alacak olan kişiler kamu işçisi ise, kurumlardan aldıkları yardımın üzerine fark ödemesi yapılır. Ancak kurumdan aldıkları ödeme daha fazla ise ek bir ödeme yapılmaz. Az ise sadece farkı ödenir.

KİMLER DOĞUM YARDIMINDAN YARARLANABİLİR?
Doğum yardımından yararlanmak isteyenler detayları merak ediyor. Doğum yardımı Türk vatandaşları ve Mavi kart sahiplerine veriliyor. Anne ya da babadan birinin Türk vatandaşı ya da mavi kart sahibi olmaları yeterli olmaktadır.

Ödemeden yararlanmak isteyenler için doğumun 15 Mayıs 2015 ve sonrasındaki tarihler için geçerli olması gerekmektedir.

 

Başvurular çocuk doğurduktan sonra kaydının Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinde yapıldıktan sonra yapılması gerekiyor. Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin eksiksiz bir şekilde doldurulması ve imzalanması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.