2018 KPSS DE 2 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

2018 KPSS DE 2 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

2018 KPSS DE 2 ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Kamu Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2018 yılına ait Genel Yatırım ve Finansman Programının Tespitine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmıştır. 
Söz konusu Kararnamede Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının personel alımına ilişkin önemli değişiklikler yapılmıştır. Buna göre;
1.  KİT’ler ve bağlı ortaklıkları bir önceki yıl ayrılan toplam personel sayısının % 100’ü kadar personeli açıktan atama ve naklen atama hakkını sahiptir. Bunun % 75’i Yönetim kurullarının yetkisi dâhilinde ( Hazine Müsteşarlığından yardım alan bir teşebbüs için ayrıca Müşteşarlığın izni ile) %25’lik kısmı ise ilave atamalar kapsamında Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine kullanılmakta iken yapılan son düzenleme ile ilave atama üst sınırı  % 50’ye çıkarılmıştır.
2. KİT’lere ilk defa atanmanın merkezi sınavlarla yapılması esastır. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümlerinin uygulanmayacağı pozisyonlar ise liste halinde sıralanmıştır. Sayılanların haricinde faaliyet alanı itibariyle sözleşmeli personel pozisyonları da Hazine Müsteşarlığının uygun görmesi halinde merkezi alım kapsamından çıkarılabilir. Merkezi alım dışında alım yapılmasına izin verilen pozisyonlar için atama usulü ise şu şekildedir: 
i. Daha önce açıktan atama izni alınmış pozisyon kontenjanın 20 katı olarak öngörülen yazılı sınava çağırılacak aday sayısı, 10 katına düşürülmüştür. 
ii. Yazılı sınava girebilmek için KPSS’den en az 70 alma şartı getirilmiştir. 
iii. Yazılı sınavın ardından yapılacak sözlü/uygulamalı sınava girecek aday sayısı ise 3 kat ile sınırlandırılmıştır. 
iv. Nihai başarı puanında; KPSS, sözlü/uygulamalı ve yazılı sınavın aritmetik ortalamalarının alınacağı düzenlenmiştir. 
Yukarıda belirtilenler dışındaki hususlar ise teşebbüslerin çıkaracağı yönetmelikler ile düzenlenecektir. Hâlihazırda yürürlükte olan yönetmeliklerin Kararda belirtilen hususlara aykırılık teşkil eden hükümlerinin değiştirmesi gerekmektedir.
3. 1/1/2018 tarihinden sonra yapılacak merkezi yerleştirme işlemleri sonucunda sözleşmeli personel pozisyonlarına atanan personel, atanmasını takiben 3 yıl geçmedikçe halen görev yaptıkları kuruluşlara ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamayacaklardır. 
i. Kurumsal alım yöneteniyle teşebbüslerde sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar ile,
 ii. Mesleğe özel yarışma sınavı ile yardımcı olarak girilen kadrolar (örneğin müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, stajyer kontrolörlük gibi kadrolar) ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar (örneğin memur unvanlı pozisyona atanmış personelin mühendis unvanlı bir kadro veya pozisyona atanması),
iii. 1/1/2018 tarihinden önce yapılacak merkezi yerleştirme işlemleri sonucunda sözleşmeli personel pozisyonlarına atanan personel,
 bu sınırlamanın dışındadır.
 
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.