2018 KPSS sonuçlarına nasıl itiraz Edilir? KPSS itiraz dilekçe örneği

2018 KPSS sonuçlarına nasıl itiraz Edilir? KPSS itiraz dilekçe örneği

2018 KPSS sonuçlarına nasıl itiraz Edilir? KPSS itiraz dilekçe örneği

 ÖSYM'ye her yıl KPSS sonuçlarının sonrasında sınav itirazları yapılır. Fakat şu ana kadar bizlere binlerce başvuru arasından sonuç çıktığına dair bir belge bilgi ulaşmamıştır. BİRİ HARİÇ

Fakat 2005 yılında sınavda 65 neti çıkıp mahkemeye başvuran bir aday sınav kağıdının yeniden okunmasıyla netleri 94 e çıkmıştır.
ADAYLAR ÖNCELİKLE İTİRAZ İÇİN ÖSYM ADAY BİLGİLERİNDEN MENÜDEN REFERANS NUMARASI ALACAKLARDIR. VE BUNU DİLEKÇELERİNE EKLEYECEKTİR.
İşte Örnek Dilekçe örneği:


ÖLÇME SEÇME YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI"NA

ANKARA

......... tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı sonucunda netlerim eksik gelmiş ve puanım düşük gelmiştir. .Bu hususa yönelik itirazımı sunmakla birlikte puanımın yeniden hesaplanmasını; bir hatanın olup olmadığının, ortaya çıkan farklılığın nedeninin, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde, tarafıma yazılı olarak bildirilmesini talep ederim.

Saygılarımla,

…../…./……… Ad-Soyad
(İmza)

T.C. Kimlik No :

Baba Adı :

Doğum Tarihi :

Telefon No:

Adres :

REFERANS NO:

Adaylar hazırladıkları dilekçeyi PTT kanalıyla ÖSYM Sınav Hizmetleri Müdürlüğü 06538 Bilkent/Ankara adresine gönderebilirler ya da teslim edebilirler.

Adaylar öncelikle, 4982 Sayılı “Bilgi Edinme Kanunu” kapsamında (kanundaki istisnalar dışında) sınavla ilgili her türlü bilgiyi isteme hakkına sahiptirler.
 
Yetkili idare (OSYM) şayet başvuruyu, başvuru tarihini izleyen günden itibaren başlamak kaydıyla 60 gün içinde  cevaplamazsa, bu bir zımmi red (sessiz kalarak talebi red) anlamına gelir ki, bu da idari bir işlemdir bu tarihi izleyen günden itibaren;şayet başvuruya olumsuz cevap verirse, red kararının tebliğini izleyen günden başlayarak 60 gün içinde idare mahkemesine, yanlış olduğu düşünülen sorunun iptal edilmesi amacıyla dava açılabilir  MEMURLARAHABER.COM - ÖZEL ozel.jpg

ozel.20120228222638.jpg

ÖZEL HABERLERİMİZİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum