2019 Memur Maaşları

2019 Memur Maaşları

2019 Memur Maaşları

Merkez Bankası’nın açıkladığı enflasyon verilerine göre 2018 yılının ikinci yarısında enflasyon oranı %13,62 olarak gerçekleşecek. Buna göre memur emeklilerine ve çalışanlarına en az %9,62 oranında zam yapılacak.

Bu rakamlar ışığında değerlendirildiğinde en düşük memur emeklisi maaşı 2.149 lira iken yeni yılda 2.442 liraya çıkacaktır.

Ancak enflasyon rakamlarının tahmin edilenden fazla çıkması durumunda zam daha da çok artacakken az çıkması durumunda da daha az zam yapılacaktır. Böylelikle memur emeklilerine uygulanacak en düşük zam miktarı 292 lira olacak. 

Açıklanan yeni ekonomi programındaki hedeflerin tutturulması durumunda ise %11,15 oranında zam gerçekleşecektir. Bunun %4’ü zaten toplu sözleşme kapsamında belirlenmişti. Geriye kalan %7,15’lik kısım ise enflasyon zammı olarak maaşlara yansıtılacaktır. Yukarıda da belirttiğimiz üzere enflasyon rakamının net bir şekilde belirlenmesinin ardından bu oranlar netlik kazanacaktır. 

KASIM ARALIK ENFLASYONLARI ARTARSA ZAMLAR % 15 İ GEÇER

Açıklanacak olan enflasyon rakamları sadece memur emeklilerini etkilemeyecek. Bunun yanı sıra asgari ücretle çalışanlar, memurlar gibi daha pek çok kesimi etkileyecektir. Zira bu çalışanlara ödenecek olan ücretler de enflasyon esas alınarak hesaplanacaktır. Bu konudaki görüşmeler Aralık ayı içerisinde başlayacaktır. Uzlaşıya varılması durumunda ise kamuoyuna bir açıklama yapılacak ve zamlar yeni yılda yansıtılacak.

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.