2020 Öğretmen Maaşına 1000 TL Seyyanen Zam

2020 Öğretmen Maaşına 1000 TL Seyyanen Zam

Öğretmen Maaşına 1000 TL Seyyanen Zam

Toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında hakem heyeti kararına ve enflasyona göre oluşan oranlarla öğretmen maaşlarına temmuz ayından itibaren %5.75 zam yapıldı. Son yıllarda yapılan zam, öğretmenleri enflasyona karşı korumak bir yana her dönemde alım gücü olarak geriye götürdü.

 Yeni göreve başlayan öğretmenin yaklaşık 4 bin 100 TL ve emekliliği yakın olan bir öğretmenin de yaklaşık 5 bin 200 TL maaş aldığı bu dönemde altın, döviz, ev, araba, temel gıda maddelerinin haddinden fazla zamlanması ile öğretmenlerin alım gücü oldukça düşmüş, ciddi bir iyileştirme gerekmektedir.

 Öte yandan devlet memurları içerisinde öğretmenlerin konumuna bakıldığında en düşük aylık alan memurlar arasında yer alan öğretmenlerin, seyyanen zamma ihtiyacı elzem duruma gelmiştir. Dolayısıyla maddi bir iyileştirme artık şart olmuştur.

 2 yılı aşkın süredir Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Ziya Selçuk, öğretmenlerin maddi gelirleri için de elinden geleni yapmalı, öğretmenlerin alım gücünün artırılması için çaba sarf etmelidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da konuyla yakından ilgilenmesi gerekmektedir.

 1 milyonu aşkın öğretmen söz verilen 3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmesini, maaşlarına en az 1.000 TL seyyanen zam yapılmasını ve ek ders ücretlerinin en az %50 artırılmasını beklemektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.