2021 Taşeron Kamu İşçisine yüzde 15 Maaş zammı

2021 Taşeron Kamu İşçisine yüzde 15 Maaş zammı

4/D Kamu İşçisine 2021 maaş zam oranı yüzde 15 bekleniyor. İşte detaylar

4/D'li Taşeron İşçilerine Zam Müjdesi
Taşeron işçilerinin en çok merak ettiği konulardan biri de zam haberleri. Çalışma bakanlığı ne gibi kararlar aldı, sendika ne yapacak gibi konular oldukça merak edilmeye başladı.
4/D Taşeron Maaş Zammı

Taşeron işçi olarak çalışan kişiler gelecek olan haberleri, alınacak kararları merakla beklemektedir. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri neticesinde taşeron işçilerinin maaşlarına zam yapılacağı bilgisine yer verildi. Bu zamlar 6 ayda bir %4 olarak açıklandı. Bu açıklamalardan sonra günümüzde yaşanan sorunlardan dolayı zorluk yaşayan işçiler daha yüksek oranlarda artış bekliyor.
2020 TIS müzakereleri sonrasında beklenen oran %15. Bu rakam enflasyon rakamlarının üzerinde bir rakam olduğu bilinmektedir. Bu durumda bakanlık %10'luk bir çalışma ile karşılarına geleceği tahmin edilmektedir.
Yüksek Hakem Kurulu'ndan Alınan Karar
Bu zamana kadar işçilerin maaş zamları asgari ücret maaşlarına eklenmiş olup, daha sonrasında YHK tarafından belirlenen oranlar neticesinde ilave zamlar maaşlarına eklenmiştir. 
YHK tarafından verilen kararda, işçilerin açmış oldu dava neticesinde işçileirn haklılık paylarının bulunduğu ve geriye dönük olarak ödeme yapılacağına yer verildi. Budurumda maaşlar tekrar hesaplanacak

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.