2021 Yılı Taşeron 4/D işçilerinin Tayin Hakkı

2021 Yılı Taşeron 4/D işçilerinin Tayin Hakkı

2021 Yılı Taşeron 4/D işçilerinin Tayin Hakkı ne durumda?

696 khk ile kadroya geçen 4/D Taşeron işçilerin tayin hakkı maalesef bulunmuyor.

BECAYİŞ HAKKI İSE KURUM İÇİNDE İKİ İŞÇİNİN AYNI KURUMDA AYNI İŞ KOLUNDA OLMASI DURUMUNDA VE İKİ İŞÇİNİN KARŞILIKLI ANLAŞMASI VE ÇALIŞTIKLARI KURUMUNDA ONAY VERMESİ DURUMUNDA KARILIKLI YER DEĞİTİRMESİ İLE OLABİLİYOR.

Eşi kamuda çalışan 4D işçiler başta olmak üzere tüm 4/D'li personeller 2021 TİS ile tayin hakkı talep ediyor

4/D personelleri için 2020 Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri mali hakların dile getirilmesinin yanında sosyal hakların iyileştirilmesi için de çok büyük önem arz ediyor. 

Bu kapsamda kamuda çalışma hayatına devam eden taşeron işçiler için en önemli sosyal hak başlıkları; görev tanımının yapılması ile tayin ve atama hakkı sağlanması geliyor. Bu düzenleme talepleri arasında yer alan tayin hakkı ise binlerce aile tarafından bekleniyor. 

TAYİN HAKKI ÇÖZÜMÜ İÇİN MASADA OLAN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Bilindiği üzere 4/D personellerinin tayin hakkı bulunmuyor. Bu personeller için çalışılan kurum kalıcı olmakla beraber tayin hakkı konusunda da bazı örnek davalar bulunuyor. 

Bir işçi tayin hakkı konusunda bir dava açtı. Eşinin bir kamu kurumunda çalıştığını bildiren taşeron işçi iş nedeniyle eşiyle farklı şehirlerde görev yaptıklarını bildirdi. Eşiyle aynı şehirde çalışmak ve aile birliğinin sağlanmasını talep eden işçi için ise olumlu karar çıktı. 

TÜM KAMU İŞÇİLERİNE AİLE BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN VE TÜM İŞÇİLERE BEKAR VE EVLİ FARKETMEKSİZİN TAYİN HAKKI VERİLMELİDİR.

Çalışma hayatına ilişkin 4/d işçiler adına güncel ve doğru hukuki bilgiler için lütfen aşağıdaki linkten Youtube kanalımıza abone olun BURAYA tıklayınız
 Mahkemeden bu yönde karar çıkmasının ardından tayin hakkı konusunun gündeme gelmesini sağladı.

Peki tayin konusunda düzenleme yapılırsa bu çalışma nasıl olur. Henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen konuşulan çözüm önerileri şu şekilde;

  1. * Tüm 4/D  işçiler için koşulsuz şartsız tayin hakkı
  2. * Sadece eşi kamuda çalışanlar için tayin hakkı
  3. * İller arası yada kurum içi tayin hakkı

MEMURLARAHABER.COM OLARAK VE ŞU  ANA KADAR YÜZBİNLERCE İŞÇİNİN İZLEDİĞİ MEMURLARAHABER YOUTUBE KANALINDA DA İŞÇİLERİN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Çalışma hayatına ilişkin 4/d işçiler adına güncel ve doğru hukuki bilgiler için lütfen aşağıdaki linkten Youtube kanalımıza abone olun BURAYA tıklayınız

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum