2022 yılı BEKÇİ ALIMI başvuru şartları

2022 yılı BEKÇİ ALIMI başvuru şartları

2022 yılı BEKÇİ ALIMI başvuru şartları

Her yıl milyonlarca insanın başvuruda bulunduğu ve gelişmelerini yakından takip ettiği bekçilikle ilgili 2022 yılında verilecek aylık ücretler, başvuruda talep edilecek kriterler belirlendi.

Alımların ne zaman yapılacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, maaşlara yapılan büyük zam dikkat çekti. Bekçi aylıklarında geçtiğimiz yıla göre 2 bin liranın üzerinde yükseliş yaşandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alımların ne zaman yapılacağı konusunda henüz detaylı bir bilgi açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde alımların ne şartlarda ve ne zaman yapılacağı hakkında da duyuru yayımlanması bekleniyor.


2022 Bekçi Maaşları Ne Kadar? Bekçi aylıkları eğitim durumuna göre farklılık gösteriyor. Yeni yılla birlikte artış gösteren bekçi maaşları şu şekilde: İlkokul mezunları için- 6 bin 535 lira Lise mezunları için- 6 bin 767 lira Üniversite mezunları için- 7 bin 707 lira 2021 yılına oranla büyük oranda zam yapıldı. Üniversite mezunları geçtiğimiz yıl 5 bin 421 lira aylık ücret alıyordu. Yapılan 2 bin 286 liralık zamla birlikte ön lisans ve lisans mezunu bekçilere 7 bin 707 lira verileceği kararlaştırıldı. Lise mezunları için geçtiğimiz yıl 5 bin 186 lira aylık ücret verilirken, ilkokul mezunları ise 5 bin 8 lira aylık ücret alıyordu.

Bekçi Alımları İçin Aranan Şartlar Bekçilik için başvuruda bulunan adaylardan belirli kriterleri karşılamaları talep ediliyor. Bekçi olmak isteyenlerin sağlamaları gereken şartlar şu şekilde:

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alkol, uyuşturucu ve benzeri maddelere olan bağımlılık sebebiyle alınması zorunlu tedavi görmemiş ve görmüyor olmak, Mesleğin yapılmasına engel herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması, Herhangi bir te*rör örgü*tüne dahil olmamak ve t*erör örgütlerinin düzenlediği faaliyetlere veya toplantılara katılmamış olmak, Başvurulacak kentte en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak, 18 yaşından büyük ve 31 yaşını tamamlamamış olmak,

En az ilköğretim diplomasına sahip olmak, 1,67 m boy şartına uyum sağlamak, Boy kilo endeksinin 18’in üzerinde, 27’in altında olması,
Kamu haklarından mahrum olunmaması, Memurluğa engel bir disiplin veya suç olmaması, Silah taşımak için herhangi bir hukuki engelin bulunmaması, Emniyet Teşkilatı Sağlık Koşulları’na uyum sağlanması, Herhangi bir siyasi partiye dahil olmamak, Adli sicil kaydında herhangi bir sorunun bulunmaması, Devletin ve milli savunmanın güvenini ihlal edecek dolandırıcılık, hileli iflas, hırsızlık, gasp, yaralama ve benzeri hiçbir suçtan ötürü soruşturmaya dahil edilmemiş olmak, Yukarıda bulunan kriterlerden herhangi birisinin dahi karşılanmaması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır. Bu sebeple kriterlerin titizlikle okunup, koşullara uygun olunması taktirde başvuruda bulunulması önem arz etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.