2022 yılı İş Başı Eğitim Programı ile Garantili iş İŞKURDA Başvurular Başladı

2022 yılı İş Başı Eğitim Programı ile Garantili iş İŞKURDA Başvurular Başladı

Programa katılarak iş yerinde 26 gün çalışanlara net asgari ücret tutarı 4 bin 253 lira hesabına yatırılacak.

Bu bağlamda aktif iş gücü programlarının kapsamı da genişletiliyor. Kurs süresince ödenen ücretlerde artırıldı. Bu kapsamda iş arayan işbaşı eğitim katılımcılarına günlük 164 lira, öğrencilere 112 lira, işsizlik ödeneği alanlara da 82 lira verilecek. Programa katılarak iş yerinde 26 gün çalışanlara net asgari ücret tutarı 4 bin 253 lira hesabına yatırılacak.
 
İşveren maliyetlerin düşmesinden memnun
İŞKUR tarafından uygulanan aktif iş gücü programlarından bu yıl 500 binin üzerinde gencin yararlanması hedefleniyor. İşsizliğin önlenmesinde önemli rol üstlenen işbaşı eğitim programları özellikle gençlerin iş hayatına girmesine büyük katkı sunuyor. Program kapsamında, işe alınması planlanan personel iş başında değerlendirilirken ödenecek maaş, SGK ödemeleri Türkiye İş Kurumu tarafından karşılanıyor.

İşverenlerin yakınları bu programa katılamıyor
İşbaşı Eğitim Programına İŞKUR'a kayıtlı işsiz, 15 yaşını tamamlamış, işverenin birinci, ikinci dereceden yakını ya da eşi olmayan, başlamadan önceki üç aylık dönemde başvuru yapan işverenin çalışanı olmayanlar katılabiliyor.

Ayrıca; Öğrenciler, isteğe bağlı sigortalı olanlar ve tarımsal faaliyetlerde bulunanlar da bu programlara katılabiliyor. Katılımcılar hem işgücü piyasasında deneyim kazanıyor hem de işveren istihdam edeceği elemanı işin başında görerek tanıma olanağı buluyor.

Haftalık 45 saati geçmeyecek
İşbaşı eğitim programı imalat, bilişim sektörlerinde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde de 3, siber güvenlik, oyun geliştirme, kodlama gibi alanlarda ise 18-29 yaş arası gençler için 9 ay uygulanıyor. Programlar günde en az 5 ve 8 saat olmak üzere haftada 6 gün, haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabiliyor

İstihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanların en az yüzde ellisi, en az yüz yirmi gün olmak üzere kurs süresi kadar istihdamda kalmaktadır.

İŞKUR tarafından yayımlanan ilanlara göre İzmir Torbalı, Uşak merkez, Adana Sarıçam, Seyhan, Samsun Bafra, Siirt, İstanbul tuzla, Adıyaman Kâhta,Düzce, Sakarya Arifiye, Diyarbakır Yenişehir, Batman, Erzincan merkez, çayırlı, Amasya Merkez, Mardin Kızıltepe, Batman Beşiri, Düzce Cumayeri, Gümüşova, Kaynaşlı, Diyarbakır Kaya Pınar il ve ilçelerine  İEP kapsamında alımlar olacak.
 
Hangi unvanlarda İEP kapsamında alımlar olacak?

Büro Memuru, Satış Danışmanı, Acil Tıp Teknisyeni,Anestezi Sağlık Teknikeri,Aşçı Yardımcısı, Eczane İşçisi, Güzellik Hizmetleri Elemanı/Estetisyen, Muhabir, Dokuma Makineleri Operatörü / Dokumacı, Aşçı Yardımcısı, Garson (Servis Elemanı), Dokuma Konfeksiyon Makineci, Fırıncı Ustası-Unlu Mamulleri, Kimyager pozisyonlarına İEP kapsamında alım yapılacak

Kimler İEP eğitimlerine başvuru yapabilir ?

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak
15 yaşını tamamlamış olmak
İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak
Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak
Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak
Emekli olmamak
Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.
Başvuru şekli ve zamanı ;

Adaylar başvurularını https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3 adresi üzerinden giriş yaptıktan sonra, İEP kapsamında başvuru için il seçimi yapıp “Ara” butonuna tıklayınca, seçilen ilde İŞKUR İEP kapsamında açılan başvurular listelenecek ve adaylar istediklerine başvuru yapabilecekler. İllerde açılan İEP kapsamında alımlarda her ilanın başvuru süresi farklılık gösteriyor. Detaylar için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.

Başvuru adresi : https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3

Günlük 163,59 Ödeme

2022 yılı için programa devam edilen her bir gün için işsizlik ödeneği alanlara 81,8 TL, öğrencilere 122,69 TL ve diğer kişilere 163,59 TL zaruri gider ödenmektedir.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 5.071 TL Maaşla İşçi Alımı ilanları

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı Kapsamında 5.071 TL Maaşla İşçi Alımı ilanlarının bir kısmı aşağıdaki gibidir. İlanların tamamı ve detaylar için aşağıdaki adresi ziyaret ediniz.

Detaylar : https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.