22 HAZİRAN 2020

22 HAZİRAN 2020

GÖZLER BU TARİHE ÇEVRİLDİ! 22 HAZİRAN...

GS sınavı sona erdi! Soru kitapçıkları ne zaman dağıtılacak?
8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınav 12.50'de sona erdi. Sınav öncesi öğrenciler koronavirüs tedbirleri kapsamında içeri güvenli bir şekilde alındı. Sınav salonlarına öğrenci ve görevliler için tıbbi maske konulurken, bina ve salonların girişlerine el antiseptiği yerleştirildi. Öğrencilerin sınav giriş belgeleri de oturacakları sıralara konuldu. Sınavın sona ermesinin ardından öğrencilere 1 saat sonra teslim edilen soru kitapçıkları bu yıl salgın nedeniyle ileri tarihe ertelendi. 

 
Bu yıl 1 milyon 600 bin öğrenci koronavirüs salgını nedeniyle farklı bir sınav heyecanı yaşadı. 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan LGS sınavı saat 12.50’de sona erdi.  Sınav öncesi öğrenciler koronavirüs tedbirleri kapsamında içeri güvenli bir şekilde alındı. Sınav salonlarına öğrenci ve görevliler için tıbbi maske konulurken, bina ve salonların girişlerine el antiseptiği yerleştirildi. Öğrencilerin sınav giriş belgeleri de oturacakları sıralara konuldu. Sınavın sona ermesinin ardından öğrencilere 1 saat sonra teslim edilen soru kitapçıkları bu yıl salgın nedeniyle 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek.

LGS sınavı sona erdi. İki oturumdan oluşan sınavda öğrenciler toplam 155 dakika ter döktü. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika sürdü. İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluştu ve süresi 80 dakika oldu. Öğrencilere birinci oturumda, 8. sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, alanlarından sorular geldi. İlk oturum saat 09.30’da başlayıp 10.45’te bitti. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden sorular çözüldü ve saat 11.30’da başlayıp 12.50’de sınav tamamlandı.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın ilk oturumu sona erdi.


 
Bakanlık tarafından yaklaşık 1 milyon 600 bin öğrenci için hazırlıkların gerçekleştirildiği merkezi sınav için öğrenciler, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi amacıyla sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri binalara geldi.


Bu yıl öğrenciler, sınava öğrenim gördükleri okullarda girdi. Yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafeyi sağlayabilmek için okullarda güvenli alanlar oluşturuldu, sınav binaları detaylı olarak temizlendi ve sınıflar dezenfekte edilerek hijyen sağlandı.

 

 
Sınav salonlarına öğrenci ve görevliler için tıbbi maske konulurken, bina ve salonların girişlerine el antiseptiği yerleştirildi. Öğrencilerin sınav giriş belgeleri de oturacakları sıralara konuldu.


Öğrencilerin sınavın yapılacağı okulun bahçesine girişleri sırasında en az 1 metrelik (3-4 adım) sosyal mesafenin korunması sağlandı ve yığılma oluşmasını engelleyecek önlemler alındı. Öğrencilerin sağlığı için velilerin, okul bahçesine girmesine izin verilmedi. Öğrenciler, sosyal mesafe kuralına uygun şekilde, bekletilmeden okul bina ve salonlarına alındı.

SORU KİTAPÇIKLARI NE ZAMAN DAĞITILACAK?
Daha önce, sınavdan bir saat sonra öğrencilere dağıtılan soru kitapçıkları, bu yıl corona virüs tedbirleri kapsamında olası bir kargaşaya olanak verilmemesi için 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.