240 bin polise muhtıra gibi genelge

240 bin polise muhtıra gibi genelge

Emniyet Genel Müdürlüğü halkın desteğinin alınması için gösterilecek tutum konusunda önemli kriterler belirledi.

MUHTIRA GİBİ GENELGE

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 81 İl Emniyeti'ne gönderilen genelgede polis-halk ilişkilerini olumsuz etkileyen davranışlara karşı çok sert ifadeler kullanıldı. Emniyet birimlerine müracaatta bulunan vatandaşlara duyarsız ve umursamaz davranıldığının görüldüğüne dikkat çekilen genelgede, vatandaşı olayın sonucuyla ilgili ümitsizliğe düşürecek ifadeler kullanılmaması, adalet sisteminin sorgulanmaması ve vatandaşın dikkatsizliğinin eleştirilmemesi konusunda tüm polisler uyarıldı.

 
SORUŞTURMA AÇILACAK

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, sıralı amir ve müdürlere ise vatandaşlara karşı "olumsuz" davranış sergileyen personel hakkında soruşturma açmaları talimatı verdi. Polisin vatandaşla iletişimine ilişkin eleştiri ve uyarılar genelgeye yansıdı. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gelen ihbar ve şikayetler ile medyada çıkan haberler sonucu personelin birimlere müracaatta bulunan vatandaşlara dönük tavır ve davranışlarında hassasiyet göstermediğinin saptandığına vurgu yapıldı. Genel Müdür Kılıçlar, bu gibi durumların vatandaşın yapılan işlemleri vakit kaybı olarak algılamasına ve olay ile ilgili müracaatta bulunmamasına sebep olduğuna dikkat çekerek, "Bu durum vatandaşın mağduriyetini artırarak teşkilata olan güveni olumsuz yönde etkilemektedir" dedi.

MAĞDURA EMPATİ YAPIN

Kılıçlar, suç ve suçlularla mücadelede halk desteğinin önemine işaret ederek şunları söyledi: "Personelin karşısındaki şahsın yerine kendisini veya bir yakınını koyarak hangi davranışlarla karşılaşmasını istiyorsa o şekilde davranması olumsuz düşünce oluşturacak yorum söz tavır ve davranışlarda bulunmaması, vatandaşın gözünde teşkilata olan saygıyı ve güveni olumlu yönde etkileyecektir." bugün

MEMURLARA HABER.COM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.