30 Eylül Altın Fiyatları

30 Eylül Altın Fiyatları

Gram altın 476 TL seviyesine çıkarken çeyrek altın 758 TL seviyesine ulaştı. Ons altın ise 1888 dolar seviyesinde dalgalanıyor. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? İşte cevabı...

İç piyasada gram altın 476 liradan, çeyrek altın 758 liradan, Cumhuriyet altını da 3,148 liradan işlem görüyor. Peki uzmanlar altın fiyatlarında yaşanan değişim için ne diyor? İşte cevabı...

 "Geçen hafta piyasalarda yaşanan sert satış sonrası altın yeni haftaya toparlanma çabasıyla başladığı bir giriş yaptı.

1861 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, günün ilk saatlerine satıcılı başlarken 1848 dolar/onsla seansın en düşük seviyesini kaydetti.

Seans ortasına doğru toparlanma gayesinde hareket eden sarı maden, ABD'den gelen teşvik paketi açıklaması sonrası pozitif bir seyirle hareket etti.


ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin virüsün etkilerini azaltmak için 2,2 trilyon dolarlık bir teşvik paketi üzerinden anlaşılabileceğini duyurması piyasaları açısında oldukça pozitif bir söylem olarak öne çıktı.

Tüm gün boyunca bu haberi fiyatlayan piyasalar altın fiyatının da yukarı doğru desteklenmesine sebep oldu.

1881 dolar/ons seviyesinde günü tamamlayan sarı maden, önceki güne kıyasla yüzde 1'in üzerinde kazanç elde etmiş oldu.


Gümüş de teşvik haberlerinden nasibini alarak 22,88 dolar/onstan başladığı günü,23,67 dolar/onstan tamamlayarak önceki güne kıyasla yüzde 3,46 kazancı hanesine yazmış oldu.

Platin günün en çok değer kazanan kıymetli madeni olarak öne çıkarken 883 dolar/onstan seanstı tamamladı ve günlük bazda yüzde 3,84 kazancı hanesine yazdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.