300'e yakın taşeron işçi işten mi çıkarıldı

300'e yakın taşeron işçi işten mi çıkarıldı

300'e yakın taşeron işçiyle kültür merkezinde basına kapalı toplantı yaptı.

Konya’nın Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, temizlik işleri, park ve bahçeler ile fen işlerinin de aralarında olduğu birimlerde görevli 300'e yakın taşeron işçiyle kültür merkezinde basına kapalı toplantı yaptı.

Burada işçileri ücretli izine çıkartacağını söyleyen Oprukçu, '‘Yarın işe gelmeyin’' ifadesini kullandı.

Duvar'ın haberine göre, toplantıda konuşulanlar hakkında bilgi veren bazı işçiler beklenmedik bir durum ile karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, “Ramazan ayı öncesinde ücretsiz izin adı altında işten uzaklaştırılmamız bizleri derinden üzdü. Asgari ücret ile bir nebze de olsa geçinmeye çalışıyorduk. Şimdi daha da zor durumda kalacağız. Belediye başkanımız kısa sürede tekrar alım olacağını ifade etti ancak süre vermedi. Yeniden alım olursa bütün işçiler ile tek tek görüşeceğini söyledi. Whatsapp’tan şahsımıza bilgi verileceği belirtildi. Alınan bu kararla adeta yıkıldık, tekrar alım olmasını bekliyoruz” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, önce ki gün işçilerle kültür merkezinde bir toplantı yaparak ücretsiz izne çıkarılacaklarını söyledi

. Konu ulusal medyada da gündem oldu. İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, meclis kürsüsünden açıklama yaptı. Yaklaşık 300 işçinin ücretsiz izne çıkarılacağı bilgisi gündeme bomba gibi düştü. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, bu sürenin 3-5 gün olduğunu belirtti. Meclis’te bir konuşma yapan İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, dün itibariyle Konya Ereğli Belediyemiz maalesef 300 çalışanını ücretsiz izne çıkarmıştır. Şu ramazan ayının başlangıcında belediyelerde bu başladıysa artık diğer kamu kurumları dışında ki özel sektörü sizler düşünün, Türkiye nereye gidecek? İfadelerine yer verdi.

   CHP VE İYİ PARTİ’YE YÜKLENDİ

Konu ile ilgili akşam saatlerinde bir açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, belediyemizin çalışma düzenini yeniden yapılandırmak ve özellikle de Temizlik hizmetleri, Park Bahçeler gibi vatandaşımızın doğrudan muhatap olduğu birimleri daha verimli hale getirmek için çalışanlarımızın bir kısmını sadece 3-5 günlük izine ayırdık.açıklamasını yaptı

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.