32 il için kritik uyarı!.. Bu geceden itibaren

32 il için kritik uyarı!.. Bu geceden itibaren

Son dakika 32 il için açıklama geldiBU GECEDEN İTİBAREN...

Türkiye’de mart ayında olumsuz hava şartları iyiden iyiye artmaya başladı. 32 il hava durumu tahmini Meteoroloji  Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Açıklanan hava durumu tahminleri yanı sıra çok sayıda ide yaşayan vatandaşlara tedbirli olun çağrısı yapıldı.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI

Marmara’nın kuzeydoğusu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğini duyuran Meteoroloji  Genel Müdürlüğü, “Yağışların Doğu Akdeniz’in doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi, Ankara, Konya, Kırıkkale, Çankırı ve Antalya’nın doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.


 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların Doğu Akdeniz’in doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi, Ankara, Konya, Kırıkkale, Çankırı ve Antalya’nın doğusunda kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu hadisesi, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde çok kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu2nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.


 
TOZ TAŞINIMI UYARISI
Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde bu akşam saatlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU 

MARMARA
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, Trakya ile bölgenin yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE 2°C, 8°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İSTANBUL 3°C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

KIRKLARELİ -3°C, 4°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) hafif kar yağışlı

KOCAELİ 3°C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

EGE
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR -2°C, 1°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

İZMİR 4°C, 11°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

MANİSA 2°C, 11°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu

MUĞLA 1°C, 8°C
Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

AKDENİZ
Çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyıları ile Orta ve Doğu Akdeniz’in yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş çevreleri ile Antalya’nın ve Adana’nın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz’de yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden çok kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

ADANA 12°C, 17°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 11°C, 14°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 12°C, 16°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA 0°C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin, bu akşam ilk saatlerde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA -1°C, 2°C
Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANKIRI -1°C, 2°C
Çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR -2°C, 1°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KONYA 1°C, 4°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında yağmur ve sağanak, bu akşam ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere iç ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU -3°C, 1°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

DÜZCE 1°C, 4°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU -2°C, 1°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yoğun olmak üzere kar yağışlı

ZONGULDAK 3°C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Samsun ile bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-100 km/sa)şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA 1°C, 4°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ARTVİN 4°C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, zamanla iç kesimleri karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 3°C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı zamanla iç ve yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 6°C, 7°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, iç ve yükseklerinin bu gece yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ve batı kesimleri ile bu gece kuzeydoğuunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden çok kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ERZURUM 4°C, 7°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAKKARİ 7°C, 12°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KARS 3°C, 9°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

VAN 6°C, 12°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
ok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam kuzey kesimlerinde, gece saatlerinde Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Güney kesimlerinde bu akşam saatlerinde toz taşınımı bekleniyor.

DİYARBAKIR 8°C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP 7°C, 12°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT 11°C, 15°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 11°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA
Akdeniz’de kuvvetli fırtına, Marmara ve Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, doğusu güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, akşam saatleri 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, akşam 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 6 ila 8, yer yer 9 kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0 m, açıklarda 5,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 0,75 m 1,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.