34.900 TL'ye 2+1 prefabrik ev!

34.900 TL'ye 2+1 prefabrik ev!

34.900 TL'ye 2+1 prefabrik ev! Arazisi olana kelepir müstakil ev!

Özellikle deprem felaketinin ardından prefabrik evler çok daha fazla talep görmeye başladı. Prefabrik ev ile daha güvende olabileceklerini düşünenler bu evleri yaptırabilmek için araştırmalara başladılar. 

DEPREME DAHA ÇOK DAYANIKLI!

Prefabrik evler ile betonarme evler deprem dayanıklılığı açısından biraz farklı olabiliyor. Prefabrik evler bu açıdan daha güvenliler. Betonarme evlerde esneme payı pek olmayınca deprem sarsıntısı ile yıkılmaları daha kolay oluyor. Buna bir de beton ağırlığı düşünüldüğünde depremde facia ile sonuçlanabiliyor. Prefabrik evlerde malzemeler hem daha hafif oluyor hem de esneme payları olduğu için yıkım ile karşılaşılmıyor. Yıkılsa dahi vereceği zarar betonarme evlere göre çok daha az oluyor. 

DEVLET DESTEĞİ ALINABİLİR

Prefabrik ev yaptırırken destek arayışları içerisine girilebiliyor. Devlet prefabrik ev için 200 Bin TL destek sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan verilen bu destekler tüm vatandaşları kapsamıyor. Öncelikle ihtiyaç sahibi olunması gerekiyor. Prefabrik evin yapılacağı arazinin de tam hisseli tapusu isteniyor. Bunun yanında ek koşullar da aranıyor. Tüm bu koşullar sağlandığında devlet 200 Bin TL'ye kadar yardım sağlayabiliyor

Çok büyük ve lüks projeler olmadıkça makul fiyatlarda prefabrik evler bulunabiliyor. 45 metrekare büyüklüğünde ve 2+1 planında bir prefabrik ev için 234.900 TL fiyat veriliyor. Bu fiyat pazarlık ile bir miktar düşürülebilir. Ayrıca koşulları uyanlar devletten 200 Bin TL destek alabilirler. Bu desteği alanlar için bu prefabrik ev 34.900 TL ödenerek yaptırılabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.