3500 POLİS DOĞU GÖREVİNE GÖNDERİLECEK

3500 POLİS DOĞU GÖREVİNE GÖNDERİLECEK

Bu yılki genel atama döneminde daha önce 2. bölge zorunlu hizmetini yerine getiren ve batı illerinde 15 yılını dolduran 3 bin 500 tecrübeli polis ikinci kez şarka gönderilecek.

 İlk şark hizmetini tamamlayıp batıda üç yıl görev yapmış gönüllü polisler ise seçtiği ilde ikinci defa şark hizmetine atanacak. Kendi isteğiyle 2. bölge illerine yeniden atanmak isteyen polisler için tercih grubu ve sayısında herhangi bir sınırlama olmayacak.
İKİ AŞAMALI TERCİH
Şark hizmetine gidecek polisler ön tercihlerini 18 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Personel Bilgi Portalı'ndan yapacak. Son tercihler ise 2-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İki aşamalı tercih alma uygulaması sadece başpolis ve polis memurlarını kapsayacak. Tayin durdurma olarak bilinen ipka işlemleri 2. bölgeye atamaya tabi personel hakkında belirlenen oranı aşamayacak. Bir polis için dördüncü kez ipka talebinde bulunulmayacak. İpka işlemlerinde; teknik personel, vali koruması, atlı polis, MOBESE projesinde görevli gibi gerekçeler açık yazılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.