3600 ek gösterge askıda!

3600 ek gösterge askıda!

3600 ek gösterge askıya mı alındı

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk de, bugünkü köşesinde, 3600 ek göstergenin hayata geçirilmemesi nedeniyle öğretmenleri emekli olamadığını bildirdi.

Öztürk'ün, "3600 ek göstergeyi seçime kadar uyuttular' başlığını taşıyan köşesindeki ilgili kısımlarm şöyle:

"...…AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri öncesinde mitinglerde televizyon konuşmalarında, yurtdışı gezilerinde birlikte olduğu gazetecilere 'müjdeli' açıklamalar yapıyordu. Kamu görevlilerini ilgilendiren en önemli konu ise öğretmen, hemşire ve polislerin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması geliyordu. Bu düzenlemeden emeklileri de yararlanacaktı.

Emekli olmak isteyenler, 'Ha bugün ha yarın ek gösterge düzenlemesi yapılacak. Kaybımız olmasın' diye beklediler. Yaklaşık 25 bin öğretmen bu yüzden emekli olmadı. Dolayısya onlardan boşalan göreve de aynı sayıda atama yapılamadı. 
Seçim öncesi vaatte bulunmak tama da, seçim sonrası bunların yerine getirilmesi gerekmiyor mu? Açıkçası memur da çiftçi de işçi de esnaf da vaatlere alışık. Ancak görünen o ki ekonomik sıkıntıların devam ettiği sözde tasarruf önlemlerinin uygulandığı dönemde 3600 ek gösterge de uyutuldu…"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.