3600 ek gösterge müjdesi ne zaman kanunlaşacak?

3600 ek gösterge müjdesi ne zaman kanunlaşacak?

3600 ek gösterge müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız" demişti.


100 GÜNLÜK PROGRAMDA YER ALMAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek gösterge müjdesi memurlar için heyecanlandırıcı bir gelişme olarak karşılanmış, Hükümetin "100 Günlük Eylem Planı" Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Ağustos'ta açıklanan 100 günlük eylem planınında 3600 ek gösterge yer almamıştı.


AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKAN YARDIMCISI'NI ZİYARET ETTİ

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Kamu-Sen heyeti çalışma hayatındaki son gelişmeleri değerlendirmek ve yakın gelecekte çalışanlarımızın karşı karşıya kalması muhtemel sorunlara şimdiden çözüm üretmek amacıyla hazırladığı SENDİKA 4.0 Projesini anlatmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem’i makamında ziyaret etti.


Ziyarette, dünya gündemine oturan Endüstri 4.0 konusunun çalışma yaşamına, kamu yönetimine ve kamu çalışanlarına yansımasını değerlendiren Genel Başkan Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen’in sendikacılığa yeni bir bakış açısı getirmek üzere hazırladığı SENDİKA 4.0 Projesini tanıttı.

EK GÖSTERGE VE BAYRAM İKRAMİYESİ

Memurların heyecanla beklediği ve tüm memurlara ayrımsız uygulanmasını istedikleri 3600 ek gösterge ve kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi de yapılan görüşmede gündeme geldi.


KAMU ÇALIŞANLARININ BEKLEDİĞİ BİR ÇOK BAŞLIK ELE ALINDI

Türkiye Kamu-Sen heyetinin yaptığı görüşmede;

----*Sözleşmelilere kadro,

----*Ek gösterge rakamlarının artırılması,

----*Kamu çalışanlarına da bayram ikramiyesi,

----*Mülakat sistemine son verilmesi,

----*Bütün ek ödemelerin emekliliğe sayılması gibi kamu çalışanlarının merakla beklediği bir çok başlık ele alındı.

Kahveci, “Kurumlarda mülakatla yönetici ve memur atama konusu da vicdanları yaralamaktadır. Mülakat ile kamuda doğru sonuca ulaşmak mümkün değildir. Mülakat sistemi kökten kaldırılmalıdır. Çeşitli yerlere imtiyazlar verilirse bu noktada suiistimaller yaşanabilir. Bu konuda adaletli bir yaklaşım istiyoruz” dedi.

SENDİKACILIK ANLAYIŞI DEĞİŞİYOR

Yeni yüzyılda sendikacılık anlayışının değişeceğine dikkat çeken Kahveci, bu değişime ayak uydurmak için Sendika 4.0 Projesinin ele alınarak ilgili tüm kurumlarca değerlendirilmesinin şart olduğunu vurguladı. Kahveci, “Teknolojinin gelişmesi, çalışanları ve istihdam hayatını sürekli zora sokuyor. Biz gelişime açık ama hak kayıplarına müsaade etmeyen bir anlayışla değişimi izlemek değil, değişime önderlik etmek üzere yola çıkıyoruz. Memurlar, işçiler, ILO, Hükümet ve akademisyenlerin eliyle ortak bir şekilde sendikacılığın teorik altyapısı yeniden belirleyebiliriz. Türkiye Kamu-Sen bu proje ile elini taşın altına sokarak çalışanların yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Umuyorum ki, Konfederasyonumuzun başlattığı bu proje ilerleyen zamanlarda gündeme oturacaktır ve somut adımlar atılacaktır” diyerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu projeye destek vermesi gerektiğini belirtti.

BAKAN YARDIMCISI MEMNUNİYETİNİ İFADE ETTİ

Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem ise yapılar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye Kamu-Sen’i değişimi izlemeyi değil, değişimin bir aktörü olarak sendikacılıkta çığır açacak projelere imza atmayı tercih ettiği için tebrik etti. Türkiye Kamu-Sen’in sendikacılığın gelişi ve çalışanların haklarını koruma noktasında önemli katkılar sunduğunun altını çizen Erdem, SENDİKA 4.0 Projesinin de çalışma hayatına önemli katkılar sunacağını belirtti.

3600 GENİŞLETİLEREK TÜM MEMURLARA VERİLSİN

Kamuda 3600 ek göstergenin sadece belirli meslek gruplarına değil tüm çalışanlara verilmesi yönünde sendikaların ve kamu çalışanlarının talepleri gündeme gelmişti. Kamu çalışanlarından 'düz memur' olarak kendini ifade eden bir çalışandan gelen mesajı ise şöyle;

"emre1
7 Eylül 2018 Cuma 08:31 
ekmeğe zam adana 1 tl iken 1.25
tren zam 8 lira iken 8.5

makarna 1 ay öncee 3.75 1 ay sonra 5.75

daha yazılacak o kadar kalem var kii

erkek saçı 1 ay önce 15 tl şimdi oldu 25 tl

peki düz memur olan hani şu hiç sitenizde yayınlamadığınız kulak tıkadığınız

aldığı sadece yüzdelik zamla geçinen

hani öğretmen gibi ek dersi takviye kurs parası eğitim öğretim parası olmayan

hani döner sermayesi olmayan

hani ne yazayım kiii

üvey evlat

bunlar ne yapsın..."

TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.