372 TL ödeme yapılacak!

372 TL ödeme yapılacak!

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor: 372 TL ödeme yapılacak!

Arabası olan herkes için 2021 yılında bir gelişme yaşandı. Sıfır ve ikinci el araba ya da motorlu taşıt sahibi olanlar için araç muayene ücretleri için ücretler güncellendi. 2021 yılında otomobil için 372 lira ödenmesine, otobüs ve kamyon için ise 503 lira ödenmesine karar verildi. İşte TÜVTÜRK 2021 yılı fiyat listesi

Türkiye’de araç sahibi olan herkesin belirli aralıklarla muayene işlemini yapması gerekiyor. Bu nedenle sürücüler sık sık “Araç muayene ücretleri ne kadar?” sorusunun cevabını internet sayfaları üzerinde araştırıyorlar. Periyodik muayenede tüm Türkiye’de tek yetkili kuruluş olan TÜVTÜRK, 2021 muayene ücretlerini resmi sitesi üzerinden duyurdu.

TÜVTÜRK güncel fiyat listesine göre, otomobiller için muayene ücreti, 342.20 TL’den 372.99 TL’ye çıktı. Otobüs ve kamyon içinse 462.56 TL’den 503.86 TL’ye yükseldi.


TÜVTÜRK araç muayene ücretlerine ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Tüm istasyonlarımızda kredi kartı, banka kartı ve nakit olarak ödeme yapılabilmektedir. Kredi kartı veya banka kartıyla yapılan işlemlerde, hizmet sağlayıcı firmanın yasal mevzuata göre belirlediği hizmet bedeli ödeme tutarına eklenmektedir.

Yukarıda kategorileri belirtilmiş araç sınıfları dışında kalan taşıtların, hangi kategoriden ücretlendirilecekleri T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca belirlenir.


 
2918 sayılı “Karayolları Trafik Kanunu”nun 35. maddesi uyarınca, muayene süresi geçirilen her araçtan, gecikilen her ay için muayene ücreti %5 oranında fazla bedel ile tahsil edilir.

Fiyatlara KDV dahildir.

Muayene raporu sonucuna göre “Ağır Kusurlu” veya “Emniyetsiz” olduğu belirlenen araçların muayeneleri onaylanmaz.

Sabit muayene istasyonlarında muayeneleri onaylanmayan araçlar muayene tekrarını, muayenenin yapıldığı aynı istasyonda veya aynı ildeki diğer tüm sabit muayene istasyonlarında,

Gezici muayene istasyonlarında muayeneleri onaylanmayan araçlar muayene tekrarını aynı gezici muayene istasyonunda veya aynı ildeki sabit araç muayene istasyonlarında,

Gezici traktör muayene istasyonunda veya gezici muayene istasyonunda muayeneleri onaylanmayan traktör cinsi araçlar ise, muayene tekrarını aynı ildeki sabit araç muayene istasyonlarında, gezici muayene istasyonlarında veya gezici traktör muayene istasyonlarında,

bir ay içerisinde ücretsiz yaptırabilirler.

Muayene tekrarı yapılmış olan veya bir aylık süre içinde muayene tekrarına gelmeyen araçlardan muayene ücreti tam olarak alınır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.