38 Bin Kişiye Tahliye Müjdesi

38 Bin Kişiye Tahliye Müjdesi

38 Bin Kişiye Tahliye Müjdesi


38 bin kişi serbest bırakıldığı zaman Denetimli Serbestlik yolu izlenmiş olacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kimlerin bu 38 bin kişi arasına girip girmediğini paylaştı.

Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına göre yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenmiş suçlar hakkında önemli değişikliklere gidilecektir. Birinci değişiklik Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun’da yapıldı. Bu değişikliğe göre koşullu salıverilme süresi bir yıldan iki yıla çıkartıldı. Koşullu salıverilmesine iki yıl veya iki yıldan daha az kalan hükümlülerin cezaları denetimli serbestlik koşuluyla infaz edilecektir. Yani bu da demek oluyor ki o kişiler 1 yıl erken tahliye olacak.

İkinci düzenleme ise yine aynı kanunun 107. Maddesinde yapıldı. Süreli hapis cezalarına mahkum edilenler cezalarının üçte ikisini çektikten sonra koşullu salıverilmeden yararlanabiliyordu. Yapılan bu değişikliklerle bu süre yarısına indirildi. Yani süreli cezalarının yarısını hapiste geçiren hükümlüler diğer yarısını koşullu salıverilmek koşuluyla dışarıda gerçekleştirecek.

Kasten öldürme, devlet sırlarına karşı suçlar, Terörle Mücadele Kapsamında işlenmiş suçlar, anayasal düzene karşı işlenmiş suçlar, özel hayata karşı işlenmiş suçlar, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, kendini savunamayacak durumda olan kişiyi kasten yaralama ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlardan mahkum olanlar bu düzenlemelerden faydalanamayacaklar.

Yapılan bu düzenlemeler sonrası 38 bin kişiye tahliye olacaktır. Bu sadece bir düzenlemedir, af değildi. Koşullu salıverilme tarihine kadar dışarıda denetimli serbestlik olarak geri kalan süresini tamamlayacaktır. 1 Temmuz 2016’dan sonra işlenmiş suçlar da kapsam dışında olmaktadır. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.