38 yaşındaki Ayşe Donduran, TYT oturumunda aldığı 237 puanla üniversite sınavını kazandı.

38 yaşındaki Ayşe Donduran, TYT oturumunda aldığı 237 puanla üniversite sınavını kazandı.

Azimli anne üniversite sınavını kazanarak Aydın'ın gururu oldu

Yirmi yıldır hayali olan Mimari Dekoratif Sanatları Bölümü için yeterli puanı alan Donduran, gösterdiği azimle kentte adeta kahraman ilan edildi. Sınavda başarılı sonuç aldığı için çok mutlu olduğunu belirten anne Donduran, “İnandım ve başardım” dedi.
Aydın’ın ilçesi Karacasu’da Cuma Mahallesi’nin muhtarı Yılmaz Donduran’ın eşi Ayşe Donduran, kentin gururu oldu. Yıllardır üniversite okuma hayali kuran Ayşe Donduran, hayalini gerçekleştirmek için bu yıl sınavlara yeniden hazırlandı. Tavas Özay Gönlüm Fen Lisesi öğrencisi olan kızı Duygu ile birlikte gece-gündüz demeden ders çalışan 38 yaşındaki anne Donduran, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın TYT oturumunda 237 puan alarak sınavı kazandı. Bu puanıyla anne Donduran, 20 yıldır hayalini kurduğu Mimari Dekoratif Sanatları Bölümü için yeterli puanı da elde etti.


“OKUMANIN YAŞI YOK”

Üniversite sınavını kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Donduran, “Yıllardır üniversite okuma hayalim içimde ukde olarak kaldı. Hayalime ulaşmak için bu yıl sınava yeniden hazırlandım. Kızımla birlikte gece-gündüz demeden ders çalıştım. Sonuçların açıklanmasıyla hayalim olan bölüm için yeterli puanı aldım. Okumanın yaşı yok. İnsan yeter ki başaracağına inansın. Ben de kendime inandım ve başardım. Üniversite okuyacağım için çok mutluyum. Aileme desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Donduran’ın kızı Duygu ise üniversite için yeterli puan almasına rağmen hayalini kurduğu tıp bölümünü okumak için gelecek yıl yeniden sınavlara gireceğini belirterek, “Annemin sınavı kazanması beni çok mutlu etti. Azmiyle herkese örnek olan annemle gurur duyuyorum. Daha büyük başarılar gerçekleştireceğine eminim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.