4 Aralık Mağdur Taşeron işçileri tek tek saydı

4 Aralık Mağdur Taşeron işçileri tek tek saydı

4 Aralık Mağdur işçileri tek tek saydı

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Dünya Madenciler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmasında aynı zamanda taşeron şirketlerden kadroya geçiş gününe denk gelen 4 Aralık'ı Meclis'te anlattı.

Gürer "4 Aralık ve taşeronda kadro bekleyen binlerce işçinin de umutları karardı" diyerek mağdur olan işçileri tek tek saydı.

Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasında "Bugün Dünya Madenciler Günü. Tüm madencilerimizi selamlıyorum. Yaşamını madenlerde yitirenleri saygıyla anıyorum.

'4 ARALIKTA İŞÇİLERİN UMUTLARI KARARDI'
Bugün, aynı zamanda, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle yaşamı kararan 4 Aralık mağdurlarının işsiz kaldığı gündür. Yıllarca taşeronda çalışıp bir gün önce ihalesi sona eren, 4 Aralıkta çalışmayanlara kadro verilmedi. 4 Aralık ve taşeronda kadro bekleyen binlerce işçinin de umutları karardı.

KURUMLARI TEK TEK SAYDI
---*BİT, KİT, Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığında çalışan binlerce işçi bugünde mağdur edildi.


---*Kamuda kiralık araç şoförleri, PTT, Demiryolları, Karayolları, şeker fabrikaları çalışanları, hastane bilgi işlem çalışanları, sosyal tesis çalışanları binlercesi taşeron olarak kaldı.

---*Emekli olup taşeronda çalışanlar işsiz kaldı.

---*Çalıştıkları dönem içinde güvenlik soruşturmasına uğramayanlara güvenlik soruşturması çıkartıldı, onlar işsiz kaldı.

---* 4 Aralığın bu anlamda mağduriyetlerin giderildiği güne dönüşmesini diliyor, teşekkür ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.