4/D işçilere TİS şoku geldi

Kamuda çeşitli kurumlarda Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci devam ediyor. Kamuda yaz aylarında yapılacak sözleşme öncesi kurum bazında da yetkili sendikalar ile sözleşme görüşmeleri sürüyor.

Kamuda çeşitli kurumlarda Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci devam ediyor. Kamuda yaz aylarında yapılacak sözleşme öncesi kurum bazında da yetkili sendikalar ile sözleşme görüşmeleri sürüyor.

Bunlardan biri de Samsun'da bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında, üniversite hastanesindeki sağlık işçileri için yapılan görüşmeler tıkandı.

Üniversite bünyesinde taşerondan kadroya geçen 1280 4/D işçi için yapılan görüşmelerde maaş konusunda anlaşmazlık çıktı. Sendika, bu işçilerin maaşlarının diğer işçiler ile aynı olması gerektiğini söyledi. Üniversite yönetimi kabul etmedi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu, Üniversite'de görev yapan; güvenlik, temizlik, veri giriş sekreteri, biomedikal ve normal teknisyen, laborant, kimyager, biyolog, radyoloji teknikerleri, acil tıp teknisyenleri, paramedikler, cerrahi teknisyenleri, anestezi teknisyenleri ve hemşirelerin haklarını savunmak istediklerini, fakat OMÜ yönetiminin bu işlerin haklarından feragat etmelerini istediğini belirtti.

Sendika olarak bu şartları kesinlikle kabul etmeyeceklerini söyleyen Kalyoncu;

“Yılda 35 gün olarak aldığımız ikramiyemizi 25 güne ve sosyal yardım ücretini düşürmek istiyor. Bunun yanı sıra bulaşıcı hastalıklar primini, iş sorumluluğu tazminatını, gece çalışma dönemi farkını hiç vermemek istiyorlar. Bizler sözleşmemizde her türlü teklifi yaptık.

3 yıldır kayıplarımız olduğunu beyan ettik. Kadroya geçmeseydik maaşlarımız 5 bin ile 7 bin TL arasında olacaktı. Şu anda 3 bin 200 ile 3 bin 500 civarı maaş alıyoruz. Bizler sağlık çalışanlarıyız.

Halen bir yıldır pandemi ile gece ve gündüz savaş halindeyiz. Artık bize alkış yapmayın, önünüzde sözleşme yapmak gibi imkanlarınız var, bizleri düşünüyorsanız bu sözleşmede ücretlerimizi en azından yoksulluk seviyesi sınırına yaklaştırın dedik. Ancak bizleri şu anda aldığımız ücretin fazla olduğunu, fedakarlık etmemiz gerektiğini söylediler” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu TEPKİ GÖSTERDİ.

 Hancıoğlu Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası üzerinden işçilere destek verdi. OMÜ'nün sağlık işçilerinin haklarını gasp etmek istediğini belirten Hancıoğlu, bu mücadelede işçilerle birlikte olduklarını belirtti. Bu işçilerin yürüttükleri mücadelenin haklı olduğunu söyleyen Hancıoğlu; "Uyuşmazlık bir an önce sona ermeli; gereği, derhal yerine getirilmelidir” ifadelerini kullandı.

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.