4/D Kamu işçileri 2021 Yılı Yüzdelik davalarla ilgili yeni karar!

4/D Kamu işçileri 2021 Yılı Yüzdelik davalarla ilgili yeni karar!

4/D işçilerinin Yüzdelik Kısmı Boş olan İşçilerin Davasi Görüldü ve Yerel Mahkeme 9. Hukuk Dairesinin Kararını Bozarak Direnme Kararı Verdi

ATABAY HUKUK DAİRESİ AVUKATLARININ AÇIKLAMASININ ÖZET ŞÖYLEDİR:

Yargıtay 9 Hukuk Mahkemesi bugün itibariyle 28 işçi mahkemesinde bozmaya ilişkin ilk duruşma yapıldı Öncelikle 28 İş mahkemesinde görülen bu duruşmada duruşma hakiminin 9 hukuk dairesinin vermiş olduğu bozma gerekçelerin de uyup uymayacağı davayı tekrar görme noktası esasa girdiğinde davanın reddine ilişkin ya da direnmesine ilişkin bir karar çıkartması gerekiyordu iki önemli hukuk profesörünün görüşleri de alınarak bazı deliller mahkemeye sunuldu, gerekli savunmalar yapılarak mahkeme direnme kararı aldı.

 Yüz binlerce işçiyi ilgilendiren süreç nasıl ilerleyecek?

Yüzdelik Kısmı Boş olan İşçinin Davasi Görüldü ve Yerel Mahkeme Bu Haksızlığa Dur Diyerek 9. Hukuk Dairesinin Kararını Bozdu.

9 . Hukuk Dairesinin Kararında Yüzdelik Kısmı Yazilmayan İşçinin Bunu alamayacağını Dava Acamayacagına Karar Vermişti Ama Yerel Mahkeme Bu Kararı Bozarak İşçiyi Haklı Buldu.

Dava Şimdi Bir Üst Mahkemeye Gidecek ve Bir Üst Mahkemede Yerel Mahkemenin Kararı Onanırsa Yüzdelik Kısmı Yazılmayan İşçilerde Haklarını Alacaklar Gelişmeleri kaçırmamak için Youtube'nin En Büyük işçi Kanalına tıkla abone ol sende aramıza gel!

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum