4/D Kamu işçilerine Çok Önemli Haber

4/D Kamu işçilerine Çok Önemli Haber

İKİ FARKLI İŞÇİ SENDİKASI ANKARA'DA ÇOK ÖNEMLİ TEMASLLARDA BULUNDU

Ülkem-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-Sen Sendikası 696 sayılı KHK ile Kadroya geçen işçilerin kurumlarında yaşamış oldukları sorunlardan oluşan talep dosyası ile 27. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili / Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Arife Polat Düzgün ile 3 Mart Çarşamba günü bir görüşme gerçekleştirdi.

Hizmet iş sendikasına bağlı Öz Sağlık İş sendikası da Bakana Rapor sunduğunu açıkladı

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

izlemek için: 

Öz Sağlık Sen Sendikasından yapılan açıklamada;

AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Arife Polat Düzgün, Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile  4 Mart Perşembe günü bir araya gelerek Öz Sağlık Sen Sendikamızın talepleri üzerine bir görüşme gerçekleştirmiştir. AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Arife Polat Düzgün tarafından verilen bilgide ,görüşmenin çok faydalı geçtiği ve  Bakan Hanımın bu taleplerle yakinen ilgileneceği bilgisi verilmiştir.

TALEP VE BEKLENTİLER ŞU ŞEKİLDE;

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE YAPILAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ İLE DİĞER BAKANLIKLARDA YAPILAN TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ARASINDA ORTAYA ÇIKAN FARKLARIN GİDERİLMESİ ADINA GEREKLİ ADIMIN ATILMASI,

696 SAYILI KHK İLE SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINA GEÇİŞLERİ YAPILAN İŞÇİLER “ZORUNLU EMEKLİLİĞE SEVK EDİLME” VE “TAYİN TALEBİ REDDİ” KONULARINDA SIKÇA MAĞDURİYET YAŞAMAKTADIR. SÖZ KONUSU BU MAĞDURİYETLERİN GİDRİLMESİ İÇİN 375 SAYILI KHK YA EKLENEN GEÇİSİ 23. MADDEDE DÜZENLEME YAPILMASI,

-DEVLET MEMURU KADROLARINDA ÇALIŞANLARDA OLDUĞU GİBİ SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINDA ÇALIŞAN İŞÇİLEREDE HAFTALIK 40 SAAT ÇALIŞMA HAKKI VERİLMESİ İLO (ULUŞLARARASI ÇALIŞMA ÖRGÜTÜ) TÜRKİYE DİREKTÖRLÜĞÜ TARAFINDAN VERİLEN BİLGİDE  SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER İŞ KOLUNDA HİZMET VEREN KURUM VE KURUŞLARDA “EN FAZLA 11 SAAT ÇALIŞMA ZORUNLULUĞU” KONUSU ÜZERİNE TÜRKİYE VE İLO ARASINDA HERHANGİ BİR SÖZLEŞME İMZALANMAMIŞTIR. BU NEDENLE SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER İŞ KOLUNDA ÇALIŞAN İŞÇİLERE DE MEMUR KADROLARINDA ÇALIŞAN İŞÇİLER GİBİ 24 SAAT ÇALIŞMA İMKÂNININ TANINMASI, 

- 2021 YILI İÇERİSİNDE İMZALANACAK OLAN KAMU ÇERÇEVE PROTOKOLÜNDE BELİRLENECEK OLAN ÜCRET ZAMLARINDA ÖZELLİKLE ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE ÇALIŞMAKTA OLAN TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİLER İLE ESKİ KADROLU İŞÇİLER ARASINDAKİ ÜCRET ADALETSİZLİĞİNİN GİDERİLMESİ, 

- SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER İŞ KOLUNDA ÇALIŞAN İŞÇİLER KURUMLARINDA SAĞLIK MEMURLARI İLE BİRLİKTE COVID-19 İLE MÜCADELEDE YOĞUN ÇABA SARF ETMEKTEDİR. ANCAK PANDEMİ İLE MÜCADELE ADI ALTINDA DÖNEM DÖNEM MEMURLARA EK ÖDEME YAPILMAKTA OLUP İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZA HERHANGİ BİR EK ÖDEME YAPILMAMAKTADIR. BU DA KURUMLARDA İŞ BARIŞINI BOZMAKTA VE İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZIN MORAL MOTİVASYONUNU OLUMSUZ ŞEKİLDE ETKİLEMEKTEDİR. MEMURLARA YAPILAN EK ÖDEMEYİ DESTEKLİYOR OLUP. SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER İŞ KOLUNDA ÇALIŞAN İŞÇİLERE DE PANDEMİ SÜRECİNDE GÖSTERMİŞ OLDUKLARI ÖZVERİDEN DOLAYI EK (İKRAMİYE) ÖDEMESİ YAPILMASI
İHALE TÜRÜNDEN DOLAYI %70 ŞARTINA TAKILARAK  KADROYA GEÇEMEYEN TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI,

İşçi arkadaşlarımız adına taleplerimize duyarsız kalmayarak kısa süre içerisinde Bakan Hanıma ileten Ankara Milletvekili / Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Arife Polat Düzgün Vekilimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

DİĞER FARKLI BİR SENDİKANIN HABERİ DAHA

ÖZ SAĞLIK-İŞ’E DESTEK VEREN HAK-İŞ 696 SAYILI KHK’NIN SORUNLARINI BAKANLIKLA PAYLAŞTI
NAKİL-BECAYİŞ VE ZORUNLU EMEKLİLİK BAKAN ZÜMRÜT’ÜN ÖNÜNDE

Hak-İş Konfederasyonu, 696 sayılı KHK  ile kadro alan işçilerin Tayin, Nakil Hakkı ve Zorunlu  Emeklilik ile ilgili taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Zehra Zümrüt Selçuk’a gönderdiği yazı ile paylaştı, acil çözüm istedi.

Öz Sağlık-İş Sendikası’nın, AÇSH Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışan sosyal hizmet personelinin acil sorunlarını içeren  SAHA RAPORU’ na  Sendikada düzenlediği basın toplantısı ile destek veren HAK-İŞ Konfederasyonu  Başkanı Mahmut Arslan’ın desteği devam ediyor. 

Konfederasyon Başkanı Mahmut Arslan imzası ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a gönderilen yazı ile sorunlara bir kez daha dikkat çekildi ve acil çözüm istendi.

Sendikamız tarafından hazırlanan saha raporuna ilişkin atıfların da bulunduğu yazıda şöyle denildi:

“Bildiğiniz üzere, 696 sayılı KHK kapsamında kadro alan işçiler nakil ve tayin hususlarında sorunlar yaşamaktadır.

Aynı zamanda bu işçilerin çalışma süreleri de yaşlılık aylığı almaya (emeklilik) hak kazandıkları tarih ile sınırlandırılmıştır.

Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamız iş kolunun en büyük ve yetkili sendikası olarak; Kadro alan işçilerin tayin, nakil ve zorunlu emeklilik hususlarında yaşadıkları sorunları içeren bir saha raporu hazırlamıştır.

Söz konusu ayrıntılı saha raporu Bakanlığınıza iletilmiştir.

Bu çerçevede 696 sayılı KHK kapsamında kadro alan işçilere nakil ve tayin haklarının tanınması yönünde yeni bir düzenleme yapılmasını ve bu kapsamdaki işçilerin çalışma sürelerinin yaşlılık aylığına (emeklilik) hak kazandıkları tarihi geçemeyeceğini ilişkin sınırlayıcı hükmün kaldırılmasını talep ediyoruz.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, 696 sayılı KHK kapsamında istihdam edilen işçilerin aile birliğinin, eğitim ve sağlık hakkının, çalışma hakkının korunması ve çalışanlar arasında eşitliğin sağlanması için gerekli adımların atılması hususunda destek ve katkılarınızı bekler, sorunların çözümü noktasındaki taleplerimizi arz ederim.”

SİZİ TÜRKİYE'NİN EN İYİ KAMU İŞÇİSİ YOUTUBE KANALINA BEKLİYORUZ. BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ TIKLA ABONE OL

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum