4/D Kamu işçisi Taşeron TİS Görüşmeleri Erkene Mi Alınacak?

4/D Kamu işçisi Taşeron TİS Görüşmeleri Erkene Mi Alınacak?

Yüzbinlerce kamu işçisi bunu bekliyor. 2020 TİS görümeleri erkene mi alınacak? 4/D Kamu işçisi Taşeron TİS Görüşmeleri Erkene Mi Alınacak?

Yüzbinlerce kamu işçisi bunu bekliyor.

2020 TİS görümeleri erkene mi alınacak? 4/D Kamu işçisi Taşeron TİS Görüşmeleri Erkene Mi Alınacak?

virüs nedeniyle 18 Nisan 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan kanun ile Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu kapsamındaki toplu iş sözleşmesi yapılması 3 ay süre ile ertelenmişti.

4/D KAMU İŞÇİSİ TAŞERON 2020 TİS GÖRÜŞMELERİ ERKENE Mİ ALINACAK

Hızla normalleşme adımlarının geldiği ülkemizde milyonlarca işçinin beklediği (4/Dli sürekli işçiler ve belediye şirketlerine geçen işçiler dahil tüm özel ve kamu sektörü) toplu sözleşme süreci temmuz ortasından itibaren pandemi öncesindeki gibi uygulanmaya devam edecek.

Buna göre Türkiyede ilk vakanın çıkmasının ardından durdurulan yetki tespiti, toplu iş sözleşmesi süreci, toplu iş uyuşmazlıklarının çözümüne ilişkin süreler temmuz ortasından itibaren pandemi öncesindeki gibi uygulanmaya devam edecek. Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkanın haberine göre, böylece normal şartlarda sendikaların üye sayısı tespiti için her yıl 15 Mayıstaki toplantıları 15 Temmuzdan sonra yapılacak.

2020 TİS GECİKMESİN

Özellikle 4/Dli sürekli işçiler ve belediye şirket işçileri maddi ve sosyal haklarda geçen iki yıllık süreç içerisinde bir çok problemle karşılaştılar ve maaşlarında emsal mesai arkadaşlarına göre ciddi kayıplar oluştu. Birçok sorunun çözülmesinin TİS ile mümkün olduğu geçen süreçte açık bir şekilde görüldü. Milyonlarca çalışan için daha fazla mağduriyet oluşmaması adına süreç bir an önce başlatılsın çağrıları da gelmişti.

“HAK-İŞ BAŞKANI 2020 TİS DERHAL YAPILSIN DEMİŞTİ”

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 696 sayılı KHK ile kadro alan emekçilerin 2 yıldır serbest toplu pazarlık haklarını kullanmak için sabırla beklediklerini ifade ederek “Artık bu işin sona ermesini istiyorsunuz. Sabırla, azimle, kararlılıkla bunu bekliyoruz. Çok zorlu süreçlerden geçtik. Ancak yılmadık, vazgeçmedik. 31.12.2020 yılından geçerli Toplu İş Sözleşmesi sürecinin yaşadığımız Covid-19 salgını nedeni ile öne çekilmesini ve TİS süreçlerinin derhal başlatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron şirketlerden 696 sayılı KHK ile kadroya geçen emekçilere yönelik mesajında şunları kaydetti:

“696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadro alan aziz emekçi kardeşlerim,

Biz de sabırla, azimle, kararlılıkla bunu bekliyoruz. Çok zorlu süreçlerden geçtik. Ancak yılmadık. Vazgeçmedik. Sabırla, azimle mücadelemizi sürdürdük. 31.12.2020 yılından geçerli Toplu İş Sözleşmesi sürecinin yaşadığımız Covid-19 salgını nedeni ile öne çekilmesini ve TİS süreçlerinin derhal başlatılmasını istiyoruz. En azından yerel yönetimler için 30.6.2020 tarihi olarak belirtilen TİS süreci ile birleştirilmesini ve TİS’ler için bir an önce kamu işveren sendikasına yetki verilerek, toplu sözleşmelerin imzalanmasını istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Taşeron şirketlerden 4/D sürekli işçi kadrosuna ve belediye şirketlerine geçirilen işçiler için süreler sırasıyla şu tarihlerde doluyor;

YHK toplu iş sözleşmesi hükümlerinde 4/Dli sürekli işçilerin toplu sözleşme süresi 31.10.2020 tarihinde doluyor. Bu madde sözleşmede şöyle yer almıştı; "Geçiş işlemleri tamamlanan işçilere idarelerce uygulanmak üzere, Yüksek Hakem Kurulu tarafından karara bağlanan ve 31.10.2020 tarihine kadar uygulanacak olan toplu iş sözleşmesinin ücret, mali ve sosyal haklara ilişkin hükümleri aşağıda yer almaktadır."

2020 TEDİYE ÖDEMELERİ EKSİK Mİ YATTI TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.