4/D kamu işçisi ve taşeronlar'dan Vergi Alınmasın!

4/D kamu işçisi ve taşeronlar'dan Vergi Alınmasın!

4/D kamu işçisi ve taşeronlar'dan Vergi Alınmasın!

En çok geçim sıkıntısı çeken kesim olan 4/D kamu işçisi ve taşeronlar ve asgari ücretlilerden vergi diliminde indirime bile gidilmemesi tepki çekiyor.

Bu konuda yeni bir talep Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Birlik Haber-Sen’den geldi. Sendikanın Bitlis şubesi önceki gün yaptığı basın açıklamasında TBMM alt komisyonda bu şekli ile kabul edilen gelir vergisi kanunda çok geçmeden düzenleme yapılmasını ve asgari ücretliler ile kadro alan veya alamayan taşeronlardan vergi alınmamasını istedi.

Sendikanın Bitlis temsilcisi Nafiz Karakuzu, açıklamasında sosyal devlet anlayışı ile adil olmayan bu uygulamaların bağdaşmadığından söz ederken, vergi kanunun amacından uzaklaştığını ve her geçen gün inandırıcı olmaktan uzaklaştığını vurguladı.

Kamu görevlilerini yakından ilgilendiren ve TBMM alt komisyonunda kabul edilerek TBMM’de görüşülmesine başlanacak olan ‘Gelir Vergisi Kanunu ile bazı kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin alt komisyonda kabul edilen halinin 399 sayılı KHK kapsamında çalışanların, çeşitli kanunlara tabi olarak idari hizmet sözleşmeli çalışanların, TRT’de olduğu gibi kadro karşılığı çalışan sözleşmeli personellerin, taşeronların ve 657 sayılı kanuna tabi devlet memurlarının üzerindeki acımasız vergi yükünü hafifletmeyeceğini görüyoruz.” diyen Karakuzu, çalışanlardan vergi almanın vergi açısından en kolay yol olduğu düşüncesinin üzücü olduğunu vurguladı.

Şu an olan sistemin adaletsiz olduğunu yineleyen Karakuzu, mevcut vergi matrahlarının yüzde 100 oranında arttırılmasını, taşeronlardan ve asgari ücretliden de vergi alınmamasını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.