4/D Sağlık işçisi kamu işçileri Sağlık Bakanına Mektup Yazdı!

4/D Sağlık işçisi kamu işçileri Sağlık Bakanına Mektup Yazdı!

4/D Sağlık işçisi kamu işçileri Özellikle zorunlu emeklilik, tayin-becayiş ve pandemi yardımı gibi önemli konularda düzenlemeler bekledikleri bir mektup ile Sağlık Bakanına seslendiler!

Sayıları 200 bini bulan Aile Bakanlığı ile 250 bini geçen 4/D Sağlık işçisi kamu işçileri Özellikle zorunlu emeklilik, tayin-becayiş ve pandemi yardımı gibi önemli konularda düzenlemeler bekledikleri bir mektup ile Sağlık Bakanına seslendiler!

İşte Bakan Kocaya yazılan o mektup!

Saygıdeğer Bakanım, bildiğiniz gibi tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs ile 2020 yılı Mart ayından beri sağlık çalışanları olarak canla başla mücadele ediyoruz.

Bu süreçte biz sağlık işçileri her türlü fedakarlığı gösteriyoruz, hastaların ve hastanelerin temizliğinden klinik desteğine, veri giriş işlemlerinden, güvenlik ve teknik bakım hizmetlerine kadar her alanda biz varız. Elimizin değmediği, kolumuzun uzanmadığı hiç bir alan yok. Nerede bir aksaklık, bir eksiklik veya bir kusur varsa biz oradayız, canla başla Mart 2020 den beri çalışıyor, büyük bir özveriyle görevimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. 

Lakin Sn. Bakanım biz bu mücadeleyi sürdürürken maalesef sağlık işçileri olarak pandemi desteği veya pandemi yardımı konusunda hiçbir ücret almadık. 

Bizler 696 sayılı KHK ile kadroya geçtiğimiz için maalesef zorunlu emeklilik kapsamında genç yaşta emekli ediliyoruz, oysa bu uygulama hükümnet uygulamalarına da ters düşmektedir.

Erken emekli edilip sağda solda iş aramak istemiyoruz, özellikle bu konuda Meclis düzenlemesine ihtiyaç var ve sizin bu anlamda sesimizi duyacağınıza inanıyoruz.

Zira bir diğer konu tayin-becayiş konusunun da kısmen değil kesin çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Ayrıca parantez açmak gerekirse, üniversite ve yüksek lisans mezunu işçilerin de sayısı azımsanamayacak kadar çok, bu anlamda üniversite mezunlarına eğitim farkı verilmesi de diğer önemli taleplerimiz arasında yer almaktadır. 

Bu anlamda pandemi şartlarında adeta en ön safta direk hastalarla muhatap olan, onlara karşı adeta aile üyelerimize hizmet edercesine empati kurarak, hizmet veren biz sağlık işçilerinin de yüzünü güldürmenizi bekliyoruz.

Saygıdeğer Bakanım malum yarın 14 Mart tıp bayramı ve Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önemli müjdeler verirken, SAĞLIK EKİP İŞİDİR  anlayışıyla biz sağlık işcileri ve üniversite hastanelerinde çalışan işcilerinde unutulmamasını ve mağdur edilmemesi hususunda gereğini bilgilerinize sunar, saygılarımızla arz ederiz.

4 Dli Sürekli İşçiler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.