4/D Taşeron İşçilerin Eğitim Yardımı/  Bayram ve Tediye İkramiyelerine 2020 Zammı

4/D Taşeron İşçilerin Eğitim Yardımı/ Bayram ve Tediye İkramiyelerine 2020 Zammı

4/D Taşeron İşçilerin Eğitim Yardımı/ Bayram ve Tediye İkramiyelerine 2020 Zammı

2020 Yılında kadroya geçen 4/D taşeron işçilere sağlanan sosyal ve maddi haklar artacak.  Maaşların artmasıyla bazı ödemelerde yapılacak olan tutarlarda yükselecek. Fakat taşeron işçilerin bazı ek ödemelerin oranlarının artırılması yönünde talepleri bulunuyor. 2020 TİS görüşmelerinde ele alınması talep edilen bu ek ödemelerin güncel tutarları ile yapılması istenen zam oranları şöyledir:

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilere yönelik son resmi gelişme TİS görüşmeleri kapsamında oldu. 

TİS 3 AY SÜREYLE ERTELENDİ

Koronavirüs süreci ve salgının önlenmesi amacıyla atılan adımlar kapsamında tüm toplu iş sözleşmeleri 3 ay süreyle ertelendi. 2020 yılının sonuna doğru gerçekleştirilmesi talep edilen bu görüşmelerde maaş ve tayin hakkı konularının yanında ele alınması talep edilen bazı ek mali noktalar bulunuyor.

TEDİYE VE BAYRAM İKRAMİYESİ EĞİTİM YARDIMI

2020 yılı zamları ile birlikte taşeron işçilerin tediye ikramiyeleri artacak. Maaşlara göre ödenen bu ödemelerde yapılan kesintilerin olmaması noktasında taşeron işçilerin talepleri bulunuyor. Bu talep kabul edilirse tediye ikramiyesi ödemeleri brüt maaş üzerinden doğrudan ödenecek. 

Diğer bir talep ise eğitim yardımı kapsamında. Taşeron işçilere Eylül ayında yapılan eğitim tutarlarının oranlarının yükseltilmesi talep ediliyor.  En yüksek sesle söylenen taleplerden birisi de bayram ikramiyesi konusunda. Taşeron işçilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 75 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemelerden yapılan kesintiler sonrası ödenen tutar 53 TL seviyesinde. Bu bayram ikramiyelerinin artırılması da TİS görüşmelerinde ele alınması bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.