4/D Taşerona İkramiye ve Tayin Hakkı Son Dakika

4/D Taşerona İkramiye ve Tayin Hakkı Son Dakika

4/D Taşerona İkramiye ve Tayin Hakkı Son Dakika gelişmesi

Güzel haber geldi! Taşeron işçilerin İkramiyeler bayram öncesi verilecek. 

 PTT’nin taşeron çalışanlarına Ramazan Bayramı öncesi ikramiye verilecek.

Öz Haber İş Sendikası Genel Başkanı Harun Tüz, girişimlerinin sonuç verdiğini belirterek, kararın PTT Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını müjdeledi.

Tüz, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de baş gösteren korona virüs sürecinde PTT’de çalışan yaklaşık 14 bin taşeron işçi kardeşimiz bu süreçte görevlerinin başında milletimize hizmet ettiler. Sendika olarak bu kardeşlerimizin bir nebze rahatlamaları noktasında PTT Genel Müdürlüğüne talepte bulunup, çalışanlara ikramiye verilmesini talep ettik.Talebimiz uygun görüldü ve PTT Genel Müdürümüz Hakan Gülten tarafından onaylandı. Buradan sizlerin aracılığı ile 14 bin PTT çalışanı taşeron kardeşimize bu süreçte göstermiş oldukları özveri için teşekkür ediyor, her zaman yanlarında olacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum” 

 Tuğdar, “PTT çalışanı olan taşeron işçi kardeşlerimiz bu duruma çok sevindiler. Bayram öncesi böyle bir ikramiyenin arkadaşlarımızın hesabına yatacağını öğrendik. Kararın alınmasında emeği geçen Genel Başkanımız Harun Tüz ve desteklerini esirgemeyen MemurSen ile KamuSen temsilcilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Gelişmeleri vermeye devam edeceğiz bir Diğer haber

4/D Kamu işçisi ve Taşeronda 3 yıl formülü mü denenecek? 

Kamu kurumlarında ve bu kurumların alt birimlerinde çalışan 4/D kamu işçisi taşeron işçilerin 2020 yılı TİS görüşmelerinde beklediği en önemli sosyal hakların başında tayin hakkı geliyor. 

Bu alanda daha açılmış ve sonucu belli olan davalar bulunuyor. Bu davalarda işçiler lehine çıkan kararlar kapsamında konunun Toplu İş Sözleşmesinde ele alınmasını isteyen 4/D Kamu işçisi taşeron işçiler her işçiye bu alanda hak tanınmasını talep ediyorlar. 

2020 TİS İÇİN TAŞERONLARA MASADA OLAN 3 FORMÜL

Tayin hakkı konusunda alınan bir mahkeme kararında eşi farklı şehirde bir kamu kurumunda çalışan taşeron işçinin naklen atanmasına karar verilmişti.

Bu kapsamda taşeron işçilerin tayin hakkı konusunda 3 formül olduğu konuşuluyor. 

Birinci formülde kayıtsız şartsız her taşeron işçiye belli bir süre aralığında tayin hakkı, ikinci formül eşi kamuda çalışanlara tayin hakkı, üçüncü formül ise aynı kurumun farklı birimlerine tayin hakkı.

Gelişmeleri vermeye devam edeceğiz.
MEMURLARAHABER.COM

4/D Kamu işçileri Taşeron çalışanlarına ikramiye müjdesi Tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum