4/D ve Taşeron işçiler için kişi başı 868 TL destek ödemesi yapılacağı ilan edildi.

4/D ve Taşeron işçiler için kişi başı 868 TL destek ödemesi yapılacağı ilan edildi.

4/D ve Taşeron işçiler için kişi başı 868 TL destek ödemesi

 Koronavirüs (Covid 19) pandemi sürecinde vatandaşların mağduriyet yaşama süreçleri de uzuyor.

Kısa Çalışma Ödeneği

Hükümetler tarafından özellikle ekonomik alanda destek sunulması üzerinde çalışmalar yapılmaya devam edilirken; söz konusu süreç dahilinde Türkiye’de oldukça geniş kapsamlı destek ödemeleri uygulaması da yapıldı.
 
Özellikle kısa çalışma ödeneği tahsisi yapılan vatandaşların sayısı her geçen gün artarken; pandemi sürecinden normalleşme sürecine geçiş yapılan aşamada sona eren kısa çalışma ödeneklerinin ikamesi olarak ödeme yapılacağı beyan edildi.

Normalleşme Desteği

Yapılan açıklamalarda yer alan bilgilere göre; kısa çalışma ödeneği ve ayrıca ücretsiz izin uygulamasına tabi olan vatandaşların söz konusu uygulamaların sona ermesinden kaynaklı olarak geçiş sürecinde desteğe ihtiyaç duyabilecekleri tespit edildi. 

İlgili bakanlık tarafından tahsis edilecek olan destek ödemesi için pandemi sonrası süreçte geçici olmak üzere “ Normalleşme Desteği”  adı altında ödeme sağlanacağı açıklandı.

TAŞERON İŞÇİYE 868 TL PARA ÖDEMESİ

Söz konusu destek ödemeleri dahilinde İstihdama ilişkin İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi olarak TBMM’ye gelen maddelerin onaylanıp kanunlaşmasının ardından; Kısa çalışma ve ücretsiz izin uygulamasından faaliyetine yeniden dönen kişi ve kurumlar muhatap kabul edilmek üzere 868 TL destek ödemesi yapılacağı açıklandı.

İlgili maddelerde yer alan ifadelere göre; Genel Kurulda kabul edildiği üzere; Kısa Çalışma Ödeneği olarak geçerli olan uygulamada 31 Aralık tarihine kadar uygulanabilecek ve işletmeler bu avantajlardan faydalanabilecek.

Normalleşme dönemi dahilinde devam ettirilmesi planlanan destek ödemeleri kapsamında verilecek meblağ 868 TL olarak hesap edilecek ve kabul edilen maddelere göre; ilgili destekler 3 ay süre ile daha uygulanabilir olacak.

TBMM'de kabul edilen bir diğer kanun dahilinde alınan karara göre; 17 Ağustos tarihinden sonra her seferinde en fazla üçer aylık sürelerle olmak üzere; 30 Haziran 2021 tarihine kadar işten çıkartma yasağı süresi uzatılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.