5 Bin TL altı geliri olan elektrik fatura desteği

5 Bin TL altı geliri olan elektrik fatura desteği

Dar gelirli, 5 Bin TL altı geliri olan elektrik fatura desteği

Kişiler yükselen faturalar sebebiyle ödeme zorluğu yaşıyorlar. Özellikle kış aylarının gelmesi ile faturalarda yaşanan yükseliş şimdiden gözleri korkutmaya başladı. Kişiler yükselen faturalar sebebiyle ödeme zorluğu yaşıyorlar. Özellikle kış aylarının gelmesi ile faturalarda yaşanan yükseliş şimdiden gözleri korkutmaya başladı. Devlet 2022 yılı için 2.4 milyar lira kaynak ayırdı. Kış aylarının gelmesi ile fiyatların yükselmesi faturaların konusunda zorluk yaşatması sonrasında devlet vatandaşlarına el uzattı. Bu süreçte vatandaşlar için müjdeli haber geldi.

Yüksek faturalar devlet tarafından ödenecek. Dar gelirli vatandaşlar için elektrik tüketim desteği ödemeleri 2019 yılından beri devam ederken, 2022 yılı için 2.4 milyar lira kaynak ayrıldığı açıklandı.

Ödenecek faturalar sayesinde, vatandaşların yüzü gülerken sadece fatura desteği değil, öğrencilere burs desteği, bakıma ihtiyacı olan engelli veya yaşlı kişilere de yardım edileceği belirtildi.Kişiler faturaları ödemekte zorlanıyor ise korkmasın devlet ödeme zorluğu yaşayan kişilerin elektrik faturası için ödenek ayırdı!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacağınız başvurular sayesinde elektrik tüketim desteği kapsamında devletten destek alabilirsiniz. Bu kapsamda sosyal harcamalar için 104.2 milyar lira ödenek ayrıldı. Ayrılan bu destek kapsamında da dar gelirli aileler için elektrik faturası ödeneği yapılacak. Fatura ödemesi 2019 yılından beri dar gelirli aileler için ülkemiz tarafından ödenmeye başlanmıştır.

Yükselen Dolar kuru yükselen fatura fiyatları sebebiyle özellikle kış aylarında faturaların artması nedeniyle kişiler faturaları ödemekte zorlanacaklarını ve neler yapacaklarını merak ediyorlar.

Bu süreçte devlet vatandaşları yalnız bırakmayarak elektrik faturası ödeneği için yardım eli uzattı. 2022 yılı bütçesi için toplamda 104.2 milyar lira destek ayrılırken elektrik tüketim desteği kapsamında ise 2.4 milyar lira kaynak ayrıldığı Bakan Derya Yanık tarafından duyuruldu. Ayrıca ödenecek elektrik faturaları sayesinde birçok vatandaşın ve hanenin yüzü güleceğe benziyor. Bu destekler sadece ailelere değil öğrencilere, engellilere, yaşlı kişilere ihtiyaç sahibi olan kişilere de verilecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.