65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar dikkat

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar dikkat

Bugün başladı: 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar dikkat!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni corona virüsü kararları açıklandı. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar ise kendilerine yasağın kalkıp kalkmadığını merak ediyorlar.

Sıkı corona virüsü tedbirlerinin ardından vatandaşlar Haziran ayı kararlarını merak ediyorlardı. Konuyla ilgili yeni genelge yayımlandı.

 
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, Aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımızla ilgili olarak, herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak. Ayrıca Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız pazar günleri dışındaki diğer günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler; pazar günleri ise tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklar.

Toplu taşıma araçlarını kullanamayacaklar
65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacak. Ancak yüz yüze eğitim ve öğretim yapması kararlaştırılan öğrenciler toplu taşıma yasağından muaf olacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.