696 sayılı KHK ile kadroya geçen Taşeron işçilerden Bahçeliye Mektup!

696 sayılı KHK ile kadroya geçen ve kamuda 4 D kadrosunda istihdam edilen işçiler Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye mektup.

Kamuda 4 D kadrosunda istihdam edilen, taşerondan kadroya geçen yüzbinlerce 4D işçi, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeliye sorunlarını içeren bir mektup yazdı.

Memurlarahaber.com youtube kanalımıza ve web sitemize iletişim bölümümüzden gelen aynı olarak iletilen onlarca mektuptan birini yayınlıyoruz

İşçiler mağduriyetlerinin sona ermesi için Devlet Bahçeliden destek beklediklerini ifade eder bir mektup yazdılar.
İŞÇİLERİN YAZDIĞI O MEKTUP:

Sn. Genel Başkanım, bizler kamu kurumlarında ekseriyeti 10 yıldan fazla hatta 15 yıldır taşeron firmalarda asgari ücretle çalıştık. Yıllarca tüm sosyal ve sendikal mahrum edildik, şirket patronları sırtımızdan köşeyi dönerken, bizler ayın sonunu getirmekte zorlandık. Hiçbir sosyal ve sendikal hakkımızı alamadık, zaten o süreçte sendikalı olmamızın da önü kapalı idi.. 
 
Geldiğimiz noktada Devletimiz varolsun,

Sn Cumhurbaşkanımızın da önderliğinde, sizin de desteğinizle 2 Nisan 2018 tarihinde kadroya geçtik, kamuda istihdam edildik fakat istihdam şeklimiz KHK ile olduğu için kamu işçiliği vasfında nereye sığdırıldığımız açıkçası sendikaların bile çözemediği bir bilmeceye döndü.

Kadroya geçişte geriye dönük açtığımız davalardan feragat ettik, zinhar avukatlık ücretlerini de cebimizden ödedik. Bunlar geride kaldı zaten sorun bu değil.
Sn. Başkanım, geldiğimiz noktada bizlerin iş kolları belli değil. Bizler halen asgari ücret alıyoruz yaklaşık 200 bin kamu çalışanıyız. Bizler kamu kurum ve kuruluşlarında Bakanlıklar bünyesinde kadroya geçen işçileriz ve asgari ücret +4+4 zamma tabi olan işçileriz.

Bizi halen 1 Kasımda yapılacak olan toplu sözleşmede yardımcı iş kolundan göstererek TİSe dahil etmek isteyen bazı sendikalar var. Bundan gayeleri ise, makamlarını kaybetmemek olarak anlaşılmaktadır.

Sn. Başkanım çoğumuz evli barklı, çoluğu çocuğu olan insanlarız, ekseriyetimiz kirada ve ayın sonunu getirmekte zorlanan insanlarız. Sizden rica ediyoruz 1 Kasım itibariyle asıl iş koluna dahil edilmemiz için desteğinizi bekliyoruz.

Özellikle Sağlık sektöründe cefakarca çalışan işçiler daha bir mağdur oldu, bu zorlu süreçte en ön safta mücadele ederken ek ödeme vs alamadılar. 

Sn. Başkanım, 1 Kasım öncesi gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda desteğinizi bekler, saygılar sunarız. 

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum