75 bin TL için başvurular yarından itibaren alınmaya başlanacak

75 bin TL için başvurular yarından itibaren alınmaya başlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 3 Yıl Geri Ödemesiz, 75 Bin Lira Tutarındaki Kredi İçin Başvurular Yarın Başlıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 3 Yıl Geri Ödemesiz, 75 Bin Lira Tutarındaki Kredi İçin Başvurular Yarın Başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 75 bin TL'lik kredi için başvurular yarından itibaren alınmaya başlanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan KOSGEB, hızlı destek programı kapsamında mikro ve küçük işletmelere 3 yıl geri ödemesiz kredi sağlanacağını ifade etti. Mikro işletmeler 30 bin TL, küçük işletmeler ise 75 bin TL'lik destek paketinden yararlanabilecek.

Sadece OnlineSunulan destek paketine başvuruların pazartesi gününden itibaren edevlet üzerinden alınacağını belirten Mustafa Varank, tüm işletmeleri destek paketinden yaralanmaya davet etti.

Başvuru Nasıl Olacak eDevlet'e T.C. Kimlik numarası ile giriş yapan işletme sahipleri, arama bölümüne 'KOSGEB' yazarak başvuru yapılacak olan sayfaya ulaşabilecek.

Aynı zamanda 'edevlet.kosgeb.gov.tr' adresine girilerek başvurular yapılabilir. Başvurudan önce bilgi almak isteyenler '444 1 567' numaralı KOSGEB çağrı merkezinden bilgi alabilecek.

KDV Beyanına Göre Yüzde 25 Kayıp Şartı Sunulan bu destek salgın döneminde gelir kaybı yaşayan veya nakit akışı bozulan lakin istihdamını korumaya devam eden, imalat sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük işletmelere verilmektedir.Kriterler şu şekilde: *Koronavirüs salgını öncesinde faal olmak *İstihdamını korumak

*Gelir kaybına uğramak, KDV beyannamesi üzerinden yüzde 25 gelir kaybı *Nakit akışı bozulmuş olmak

Geri Ödeme İçin 2 Yıl Süre Zor durumda olan işletmelere sunulacak bu kredinin en önemli özellikleri teminatsız, faizsiz ve 3 yıl boyunca geri ödemesi olmaması.

Krediyi mayıs ayında kullanan bir işletme 2024 yılında geri ödemeye başlayacak.

Ödemeler aylıkolarak değil, 4'er aylık vadeler şeklinde yapılacak. Bu şekilde de geri ödeme 2 yıl içinde yapılıyor ve toplam da 5 yıl vadeli finansman sağlanmış oluyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.