81 İl İçin Resmen Açıklandı..

81 İl İçin Resmen Açıklandı..

81 İl İçin Resmen Açıklandı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 ile genelde gönderdi Artık hiç kimse yapamayacak ! AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni kanun teklifi ile ilgili olarak ”Yüksek binalar yapılamayacak, kaçak binalara ce’za artacak” dedi.İşte Muş’un açıklamalarından öne çıkanlar.
Yüksek binalar yapılmayacak. Kat serbestisine sınırlama getiriyoruz. Kaçak olarak bilinen ya da ruhsatın dışında eklemeler yapılan imalatlarla ilgili tapuya bildirim zorunluluğu getiriyoruz.
Yani bir vatandaş bir daire almaya gittiğinde orada eğer binada böyle bir aykırılık söz konusuysa bunu tapuda görecektir.

RUHSATA UYGUN HALE GETİRİLECEK
Ne zaman kaldırılacak bu? Bu, imalatçı tarafından ruhsata uygun hale getirilene ve belediye tarafından onaylanana kadar tapuda bu kalacaktır. Düzeltildiği takdirde bu şerh kaldırılacaktır.
“CE’ZASI OLACAK! BELEDİYEDEN TAHSİL EDİLECEK. ÖDENMEZSE…”
Vatandaş bu düzeltmeyi yapmazsa, ilgili belediye o da yapmazsa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kısımları yıkacaktır.
Ortaya çıkacak tüm masraflar yüzde yüz artırılarak idareden tahsil edilecektir. Eğer idare ödemezse merkezi yönetimden gönderilen ödenekten kesilecektir. Arsanın değerine göre ceza miktarı değişecektir. Yatay mimari olarak dile getirdiğimiz uygulamanın yer bulması amacıyla, bundan sonra binalar istedikleri kadar yukarı gidemeyecekler.
TRAŞLAMA YOK
Mevcut binaların traşlanması olmayacak. Onlarla ilgili bir planlama yok”

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.