81 ilde bugün başladı! Yeni yasak kararları peş peşe geliyor

81 ilde bugün başladı! Yeni yasak kararları peş peşe geliyor

İstanbul'dan sonra Ankara, Kocaeli, Hatay, Malatya, Mersin, Ardahan, Gümüşhane, Tekirdağ, Karaman, Denizli, Kırşehir ve Bursa'da da asker uğurlama törenlerine izin verilmeyecek.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde korona virüs salgınına karşı bugün valilerin yönetimi ve koordinasyonunda "Kovid-19 Tedbirleri Denetimi" yapılacağını bildirdi.

Öte yandan İstanbul'da İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin korona virüs sürecinde asker uğurlama törenlerine izin verilmemesi ve birliğine teslim olan askerlik yükümlülerinden pandemi tedbirlerini ihlal etmeyeceklerine dair taahhütname alınmasına yönelik kararının ardından, pek çok ilden peş peşe benzer kararlar gelmeye başladı. İstanbul'dan sonra Ankara, Kocaeli, Hatay, Malatya, Mersin, Ardahan, Gümüşhane, Tekirdağ, Karaman, Denizli, Kırşehir ve Bursa'da da asker uğurlama törenlerine izin verilmeyecek.

 81 il valiliğine gönderilen "Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler" konulu genelgeyle, kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlendi.

Ayrıca kontrollü sosyal hayat döneminde Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli denetlenmesi amacıyla 81 il valiliği talimatlandırıldı.



Öte yandan İstanbul'un ardından pek çok ilde olduğu gibi Bursa'da da valilik asker uğurlama törenleriyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Kovid-19 ile mücadele kapsamında yeni kararlar alındığı duyuruldu.

Son günlerde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere salgın tedbirleri ihlal edilerek uğurlama törenlerinin gerçekleştirildiği hatırlatılan açıklamada, başta askerlik yükümlüleri olmak üzere bu ortamlardaki vatandaşların sağlığının ve salgınla mücadeledeki başarının riske atıldığı vurgulandı.



Asker uğurlama törenlerinin oluşturabileceği riski önlemek amacıyla birtakım kararlar alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına neden olan, fiziki mesafe kurallarına aykırılık teşkil eden asker uğurlamalarına, açık ya da kapalı yerlerde eğlenceler düzenlenmesi...
araç konvoyu oluşturulması, toplu uğurlama gibi hiçbir şekilde müsaade edilmemesi, otogar, gar, havaalanı gibi yerlerden yapılacak uğurlamalara askerlik yükümlüsünün birinci derece yakınlarının...
8
kardeşleri dahil, katılmasına izin verilmesi, bunun dışında akraba, tanıdık, arkadaşlarının katıldığı toplu uğurlamalara kesinlikle müsaade edilmemesi kararı alındı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.