81 İLE Gönderildi! Yasaklandı

81 İLE Gönderildi! Yasaklandı

SON DAKİKA! 81 İL VALİLİĞİNE GENELGE GÖNDERİLDİ! BAKANLIK UYARDI VE YASAKLANDI! DİKKAT

Alınan son dakika bilgisine göre İçişleri Bakanlığı 81 ile asker uğurlaması ile ilgili yazı gönderdi. Son zamanlarda sık sık yapılmaya başlayan asker uğurlaması sosyal medyada tepki çekerken İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Koronavirüse karşı alınan tedbirlere asker uğurlaması 81 ile yazı gönderilerek yasaklandı.

 

İçişleri Bakanlığı’ndan alınan son dakika bilgisine göre koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Son zamanlarda sosyal medyada dolaşan asker uğurlaması görüntüleri ile ilgili bakanlık harekete geçti.

SOSYAL MESAFE, MASKE VE HİJYEN
Salgın riskinin halen devam ettiğine işaret edilen yazıda, yeni dönemde de maske, mesafe ve hijyen kurallarının hayati önem taşıdığı vurgulandı. Bakanlık yazısında, salgınla mücadelede tüm kesimlerin tedbiri elden bırakmaması gerektiğine dikkat çekerek, özellikle toplu olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin salgını riskini artıracağı, bu tür faaliyetlerin hala kısıtlama kapsamında olduğu belirtildi.

Bakanlık son günlerde kamuoyuna yansıyan asker uğurlamaları görüntüleri nedeniyle kamuoyunda sanki bu konudaki kısıtlamanın kalktığı algısının oluştuğuna değinerek, 21 Mart tarihinde ülke genelindeki valiliklere gönderilen asker uğurlaması İle ilgili genelgenin hala yürürlükte olduğunu hatırlattı.
 
YASAKLANDI
Söz konusu genelge ile askere gidecek olan vatandaşlar için toplu olarak askere uğurlama törenlerinin geçici süreliğine kısıtlandığı/ yasaklandığı anımsatıldı.

Valiliklerden, daha önce gönderilen genelge kapsamında gerekli tedbirlerin alınmasını, alınan kararlara uymayanlara idari ve adli işlemlerin yapılması istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.